Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП заложи на дами в Кърджали в борбата за мандат за следващия парламент

Милко Багдасаров


Проф. д-р Георги Михайлов води листата с кандидати за депутати в 48-ия парламент на БСП-Кърджали, съобщи областният лидер Милко Багдасаров.

Проф. д-р Михайлов има натрупан парламентарен опит от няколко мандата, беше водач на листата на социалистите в Благоевград. Сега Корнелия Нинова му поверява битката за Кърджали, освен че остава втори, след нея, и в листата в западнородопския град.

Пълна листа от десет кандидати представя и за тези избори БСП в Кърджали. В нея повече са дамите. Втора, след водача, е Мариана Ликова, която е представител на партньорите от политически клуб „Тракия“. Следват Константина Карабоюкова, Теодора Каракостова, Есен Устренска, Георги Кючуков, Мария Милушева, Венелин Башев, Надежда Тодорова и Милен Филипов. От листата този път липсва самият областен председател Милко Багдасаров. „Като директор на най-голямото училище не само в Кърджали, имам ангажименти, които следва да си спазвам. Всеки трябва да си свършва и професионално работата. Това не означава, че няма да съм ангажиран с тези избори, напротив. Аз съм председател на предизборния щаб на Кърджалийска област, така че отсъствието, само по себе си, не означава нищо“, коментира Багдасаров.

Политически опонент на БСП в тези избори са „и ДПС, и ГЕРБ в голяма степен, въпреки че характерът на изборите в Кърджали е малко по-различен и нещата до голяма степен са предопределени“, каза още областният председател на социалистите. Ще разчитат на добра кампания и на постиженията на БСП в последния мандат, за да спечелят доверието и привлекат гласовете на кърджалийските избиратели. „Проф. Михайлов е сигурен депутат към днешна дата. Въпросът е ние какво ще искаме от един депутат, който ще представлява и Кърджали в следващия парламент“, категоричен беше Багдасаров.

Той прогнозира ниска избирателна активност на предстоящия вот и изрази надежда след предизборната кампания хората все пак да отидат до урните, защото „иначе вотът на българина няма да отговаря реално на това, което може да се получи при една ниска избирателна активност“.

Багдасаров даде добра оценка на коалиционното управление на последния редовен кабинет, в който участва и БСП и изрази надежда това партньорство да продължи в следващото редовно правителство след вота на 2 октомври.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.  


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията..

публикувано на 13.07.24 в 16:38

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон „Добрич” невзривен боеприпас. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът е..

публикувано на 13.07.24 в 13:28

Доброволци облагородиха двора на църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско

Преди 5 месеца членове на спортно-интелектуален клуб “Ахридос” - Кърджали решават да се заемат с каузата по облагородяване двора на църквата “Свети пророк Илия” в кърджалийското село Опълченско. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да убеди другите членове от клуба да се включат в кампанията. “Трагичен беше повода по който се роди..

публикувано на 12.07.24 в 13:00
Веселина Тихомирова

Започват Дни на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос започва тридневният фестивал Дни на приятелството в Кърджали. Началото ще бъде дадено в събота, 13 юли, от 9:00 ч. пред Паметника на Васил Левски. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова.  "Идеята ни е да предложим на всички наши съграждани, наши приятели, няколко дни, в които всееки от тях да намери своето..

публикувано на 12.07.24 в 11:16

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02