Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Футболна Академия "Арда 1924" организира благотворителен турнир "Бъдеще за Габи"Набор 2009 на Футболна Академия "Арда 1924" организира благотворителен футболен турнир в полза на Габи под наслов "Бъдеще за Габи!", заяви Благовест Саръев, треньор в Академията. Организаторите очакват отбори от цялата страна, като няма фиксирана турнирна такса и всеки отбор може да погне със сума по избор. Всички набрани средства ще бъдат предоставени на Габи.

Турнирът ще се проведе на 1.11.2022 за деца родени 2009-та и 2010-та година. Мачовете ще се изиграят на стадион "Горубсо" в град Кърджали. 

Диагнозата на 13-годишната Габи е ужасяваща: Саркон на Юинг на ляв фемур с патологична фрактура. Тя се нуждае от специализирано лечение и операция в чужбина. първоначално оценени на около 500 000 лева. Поради спецификата на радкото заболяване и възжмоните усложнения, сумата не може да се определи с точност. Отправяме зов за помощ - всеки лев е от огромно значние.
Вижте още

Стана известен неофициалният списък на министрите в кабинета "Денков - Габриел"

Пет дни преди изтичане на крайния срок за представяне на състав на правителство, имената на министрите вече са договорени. За какво се разбраха ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС? Първите две политически сили постигнаха съгласие за персоналния състав на кабинета с премиери на ротационен принцип Николай Денков и Мария Габриел, научи „Хоризонт“. През..

публикувано на 02.06.23 в 08:09

Отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

На 2 юни отбелязваме Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. В 12 часа сиренната система в цялата страна ще бъде задействана в продължение на 2 минути. При подаването на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства в населените места в страната трябва да преустановят движението си по..

публикувано на 02.06.23 в 07:28

Затоплянето продължава, денят ще е слънчев

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°. В Кърджали температурата..

публикувано на 02.06.23 в 07:21
Батковците от Езиковата забавляваха малчуганите за празника им

Езиковата гимназия чества патронния си празник

С редица събития Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отбелязва патронния си празник – 2 юни, Ден на Ботев и загиналите за свободата на България. „ Дейностите, които са свързани с патронния празник на училището, започнаха много по-отрано, още на 30-ти май, когато имахме среща с всички ръководители на Първи ученически гвардейски отряд..

публикувано на 01.06.23 в 23:00

Перперикон влезе в Брюксел през парадния вход

Макетът на Перперикон влезе през парадния вход на Европейския парламент в Брюксел, за да бъде експониран за изложбата на исторически забележителности от района на Кърджали, която бе открита на 1 юни в сърцето на Европа. Изложбата е подредена в зала "Атанас Буров" на Европейския парламент. Освен огромния макет, който е около 4 метра, в нея са..

публикувано на 01.06.23 в 20:02

Напълно са обновени всички корпуси на детските ясли в Момчилград

С изцяло обновен корпус отбелязаха 1 юни най-малките възпитаници на детските ясли в Момчилград. Напълно ремонтирани са салона за тържество и спорт и прилежащите помещения - санитарен възел и кухненски бокс. Закупено е и ново обзавеждане. С ремонта приключи цялостното вътрешно обновяване на детското заведение. Преди 2 години Община Момчилград със..

публикувано на 01.06.23 в 13:40

Славейковци с призови места в поредното състезание

Три първи и две трети места завоюваха спортистите на СУ “Петко Рачов Славейков” в ученическото състезание - “Предизвикай себе си”,  Състезанието е оргнизирано от общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. В него бе включена дисциплината бягане на 800 метра, в която се включиха ученици от различни училища. Най-много медали получиха спортистите..

публикувано на 01.06.23 в 13:37