Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Главният инженер на „ВиК Кърджали“: Най-доброто решение е изграждането на обходен път

Построяването на надлез и подлез не е невъзможно, но би струвало скъпо

Арденският мост над Водното огледало, през който преминава най-натовареният трафик в Кърджали
Снимка: БНР Радио Кърджали


Околовръстният път на Кърджали е най-доброто решение за облекчаване на трафика през града по трасето на международния път за Гърция. Това мнение изрази пред Радио Кърджали главният инженер на „ВиК Кърджали“ инж. Фахри Мустафа. Той коментира лансираната идея за изграждане на допълнителни съоръжения – надлез и подлез, на две от възловите кръстовища в града – кръговото на автогарата и това в кв. „Веселчане“, като решение на проблема с натоварването на движението особено в летния туристически сезон.

„Като проект всичко е възможно, обаче при нас никой не е дошъл да обследва какви подземни комуникации има в района. За надлез по може да стане, обаче за подлез … Кръговото на автогарата е център, където се събират най-големите колектори на града … И главните водопроводи също се събират там и според мен подлез не може да се реализира толкова просто. Има начини – окачване на канализации и помпени станции обаче това би оскъпило много проекта. За надлез – зависи колко стъпки ще има мостът, може би да се намери начин да се избегнат комуникациите“, коментира инж. Мустафа.

Той допълни и гражданското си мнение, че предлаганият вариант за решение на проблема може би ще облекчи трафика на кръговото кръстовище на автогарата, но като цяло няма да е ефективно.  Причината е, че движението се натоварва още в началото на бул. „Беломорски“ при влизане в града, особено през летните месеци, когато е активният туристически сезон.

„Обходният път е решението“, категоричен е инж. Фахри Мустафа.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова
Вижте още
Проф. Полина Митева и Веселина Джамбазова, инициатори на инициативата

Проф. Митева: Бъбречните заболявания са коварни, профилактиката при децата е задължителна

Повече от 100 деца от общините Ивайловград и Крумовград бяха прегледани профилактично за бъбречни и урологични заболявания и аномалии в рамките на инициативата „Нефрологична подкрепа за деца от малките селища“, организирана от Асоциацията на родители на деца с бъбречни заболявания, съобщи председателят на сдружението Веселина Джамбазова...

публикувано на 05.02.23 в 20:15

Цените на храните на едро у нас са се повиши тази седмица с 0,3 на сто

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши тази седмица с 0,3 на сто до 2,338 пункта. От началото на годината нивото на индекса се вдига с 0,95 на сто. Поевтиняват доматите, но поскъпват краставиците, червените чушки, морковите, зелето, ябълките, лимоните, портокалите и мандарините...

публикувано на 05.02.23 в 16:04

Ясен е съставът на РИК-Кърджали

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев ще изпрати в Централната избирателна комисия предложение за състав на РИК-Кърджали, както следва: Председател: 1. Павел Богомилов Гатев –Коалиция „Продължаваме промяната“ Заместник-председатели: 1. Петър Иванов Захариев –Коалиция ГЕРБ-СДС 2. Величка Димитрова Георгиева..

публикувано на 05.02.23 в 15:27
Служебният министър на земеделието Явор Гечев

Министър Гечев каза, че стратегическият план за земеделие ще бъде променен

Стратегическият план за българското земеделие ще бъде променен и това ще стане при пълна прозрачност и спазване на закона, заяви в Пловдив служебният министър на земеделието Явор Гечев. Изявлението му идва на фона на протести на други земеделски организации, чиито членове преди дни възразиха срещу оставането му на поста и във втория служебен кабинет на..

публикувано на 04.02.23 в 15:24

Скоро и градският транспорт в Кърджали ще е безплатен за деца до 10 години

Билетчето за градски транспорт в Кърджали поскъпна с 30 стотинки. И пътуването в рамките на града струва левче. „Това е най-ниската цена за градски транспорт в страната“, каза Орхан Кадир, началник Отдел „Транспорт, рекламна дейност и общинска контрола” в община Кърджали. Увеличение ще има и за картите на градския транспорт, но няма да има..

публикувано на 01.02.23 в 15:59

Изтича срокът за промяна на вида осигуряване на самоосигуряващите се

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии“ на държавното обществено осигуряване (ДОО), а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство”. "Тези от тях,..

публикувано на 31.01.23 в 12:30

Гробовете край Неделино са от средновековен некропол

Част от средновековен некропол от  X – XII  век са четирите гроба – три на възрастни и един детски, които  собственици разкриха в ливадата си близо до Неделино, в местността „Барица“, при извършване на строителни работи. При зачистване на единия от скелетите археолозите са открили два бронзови пръстена. Изображението върху единия дава..

публикувано на 30.01.23 в 14:40