Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Васил Визев: Футболът на Световното е на много високо ниво

Васил Визев
Снимка: Радио Кърджали

Днес и утре в Катар предстоят да се изиграят последните четири осминафинала от световното първенство по футбол. Досега Мондиал 2022 предложи страсти, емоции, изненади. Какво още виждат специалистите в играта и тактиката на отборите, устремили се към световната титла? 
"От това, което видяхме досега, футболната игра е качена на много високо ниво. Мачовете се играят на много високо ниво. Невероятно подготвени футболисти, страхотни тактически прийоми по време на мачовете - самите схеми се сменят в зависимост от съпротивата на противника. Играе се минута за минута." Това са впечатленията на футболния специалист и треньор във футболна академия Арда 1924 в Кърджали Васил Визев.
Според него затова са се получили и изключително интересни мачове. Той отбеляза в сутрешния блок на Радио Кърджали качествата и отличната игра в груповата фаза на отбори, които не са включвани в предварителните сметки - като Сенегал, Еквадор, Мароко, Южна Корея, Гана. На другия полюс според специалиста е отпадането на класни отбори. "За мен Германия изпитва нужда от нови футболисти. 4-5 човека бяха "мъртви", казано на футболен език, нямаше ги на терена. Същото се отнася и за отбора на Белгия, които на миналото световно бяха трети... Футболът върви напред и нагоре. Тези, които залагаха на старото и сигурното, изгоряха", каза Васил Визев.
От изиграните срещи в елиминационната фаза победиха сочените предварително за фаворити. Нидерландия се наложи над САЩ, Аржентина победи Австралия, Франция - Полша и Англия надви Сенегал. "Докато в предварителните групи имаше някакво пазене на силите и тактически игри, тук вече няма вече как да се скрият нещата, вече се вижда кой кой е. Наблюдаваме страхотни игри и цялостно себераздаване", казва Визев. Той очаква добрата игра на Япония да продължи и в осминафинала срещу Хърватска, въпреки симпатиите му за европейския отбор, защото японците "наистина играят нещо съвсем различно".
В момента победите на отборите се печелят от високата класа на отделните футболисти, смята Васил Визев и отличи 18-годишния Белингам от отбора на Англия и Мбапе от френския отбор, които впечатляват с игра, бързина, интелект и качества.
За четвъртфиналите Васил Визев казва: "Футболът тепърва започва и ще се наслаждаваме на още по-силни игри."
Той продължава да вярва, че шампионската титла ще бъде спечена от отбора на Аржентина, който е неговия фаворит.

Целия разговор на Станислава Георгиева с Васил Визев може да чуете в прикачения звуков файл.
Вижте още
Личен архив

Божана Илеева: Данъчното облекчение за ремонт все-още не е популярно

За втора поредна година хората, които са ремонтирали дома си, ще могат да ползват данъчното облекчение за ремонт . За да стане това,  подобренията трябва да са направени през изминалата 2022 година. Данъчните облекчения са в размер на до 2000 лева и се отнасят до плащанията за труд. Тъй като данъкът върху доходите е 10%, реално дължимите данъци може..

обновено на 07.02.23 в 12:38

Деян Николов:Правителството се опитва малко ’’под масата’’ да ни вкара в Еврозоната

Инициативен комитет настоя българите да бъдат питани на референдум дали са съгласни България да запази българският лев като единствена официална валута до 2043 г. "В България в следващите поне 20 години няма да бъдем готови за влизане в Еврозоната“, смята говорителят на инициативния комитет Деян Николов. Той е икономист. Завършил е „Бизнес и..

обновено на 07.02.23 в 09:43

ЕС отпуска до 15 000 лева на домакинство за собствен соларен панел

Европейския съюз отпусна средства, с които домакинствата в България да могат да кандидатстват за изграждане на собствени фотоволтаични системи. „Това е огромен шанс, социална мярка, която достига директно до хората. Очаквам тя да има дълготраен и силно положителен ефект както за икономиката и екологията като цяло, така и за всички, които..

публикувано на 06.02.23 в 10:17

Експерти проучват нагласите за екообразование в Кърджали

Ученици от Кърджали ще създават еко ядра в училищата за повишаване на знанията за опазване на околната среда. Кърджалийски школа и организации са откликнали на предложение на екоспециалисти за обучителна програма. „Ние създадохме рамката на тази образователна програма, която предполага повишаване на екологичните знания, съвместни действия в..

публикувано на 05.02.23 в 22:37
Григор Захариев

Григор Захариев: Парламентът работеше под външен натиск

Като недобра оцени работата на отминалото 48-мо народно събрание депутатът от Кърджали от партия „Български възход“ Григор Захариев. Сред трудните решения, взети от закрития вече парламент, той посочи свързаните със закупуването на втора ескадрила от F16. Екс депутатът призна, че на Комисията по отбрана се е наложило да направи неоправдана на..

публикувано на 04.02.23 в 15:53
Павлин Кръстев

Павлин Кръстев: В приключилия парламент започнахме диалог

Четиридесет и осмото народно събрание е на започнатия диалог между политическите сили. Такава оценка даде за приключилия вече работа парламент депутатът в него Павлин Кръстев от Движението за права и свободи. Коалициите, в които влизаше ДПС в 48-ия парламент са били премерени и в полза на добрите решения за избирателите, коментира депутатът от..

публикувано на 04.02.23 в 15:30
Байрам Байрам

Байрам Байрам: ДПС ще участва в следващото редовно правителство

Заявка за участие на Движението за права и свободи в бъдещото редовно правителство след по-голяма избирателна активност на предстоящите избори направи пред Радио Кърджали екс депутатът от Кърджали Байрам Байрам. Той оцени като успешна работата на парламентарната група на Движението в 48-то народно събрание. Екс народният представител посочи..

публикувано на 04.02.23 в 15:22