Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Парамов: Депутатите няма да вдигнат ръка срещу себе си, защото при предсрочни избори оценката за тях може да бъде жестока

| обновено на 09.07.24 в 15:09


Всичко това, което се случва в момента, е достатъчно добре прогнозирано, и ние знаехме, че ще се стигне накрая до тук- да попаднат всички политически формации в парламента до пиковата ситуация . Неслучайно при четвъртият избор прогнозирахме, че ще направят всичко възможно в един момент, а то стана до шестият избор, да се търси изход само чрез експертно правителство, а не чрез така наречените политически схеми, които проиграха като сглобки и като всякакви други, но не и като реални управленски етапи , каза в ефира на Радио Кърджали финансистът Кольо Парамов, който е бил и главен ревизор на БНБ. И допълни, че е формулирал   данните на условието, че експертният кабинет за България като актуалност, като сила и като обхват е много сериозна схема за работа, която ще гарантира при всички положения най важното - една независимост на кабинета от всички политически влияния и от всички схеми на парламента, които в момента се проявяват, и са свързани с много сложни и тежки комбинации на българската олигархия. Затова толкова и настоявах да се проумее, че експертният кабинет е възможно най -добрият вариант като модел за управление на страната. 

След 33 години най- различни опити, при които опити български олигархия достигна до една много сериозна височина на политическото нахалство, и оттам вече прогнозира своята несъвършеност, и вече премоделира всичко онова отрицателно, което бе достигнато в реалната политика в страната.".


Попитан ще съумеят ли партиите в парламента този път да постигнат съгласие, експертът отговори, че:  "Тези хора при всички положения ще се настроят сега на обратната пропаганда схема, която моделираха допреди седмица, и ще се мъчат да се отърват от най важното - да не проведат в никакъв случай предварителни избори, защото ако проведат избори, оценката за тези избори ще бъде жестока.  Половината от тях няма да влязат в парламента, а тези, които не влязат, ще загубят по 10,000 лева месечна заплата. И те ще прогнозират сега чрез себе си как и по какъв начин да премоделират своето участие, само и само да задържат в 50-ия Парламент на една дълга срочност, в която да могат да използват времето.

Противоречието между низшите депутати и висшите депутати, които преопределят начина на политиката, става от час на час. Не от ден на ден, от час на час.  Става много по-голямо. Вече няма автоматична механизирана схема, която да накара всички депутати да вдигнат ръката против себе си и те, започвайки да мислят и да пресмятат, те ще видят какво губят, ако са извън парламента. И по този начин  те ще проумеят, че трябва да изберат на всяка цена такъв национален експертен кабинет, 50-ия българския парламент, за да могат да докажат пред Европа и пред света своята непоколебима роля като решителност пред отделните политически лидери и водачите, които им наслагват тези интереси. 

Според Кольо Парамов, Народното събрание трябва да реши някои много важни вътрешни и международни интереси на държавата, като стриктно следи базовите задачи касаещи българските граждани. "Ние при всички положения трябва да се замислим за коренно различен стандарт на доходите и на материалния интерес на всички граждани. Вече е време да се откъснем от олигархичната представа, от модела на Прокопиев и на този на онзи, който се пропагандира наляво и надясно. И да проумеем по какъв начин ще решим въпроса. Ние трябва да реализираме програма с един детайлен контрол на цялата пазарна среда в земеделието, трябва да видим какви са производството на храните и субсидиране на традиционните български направления в цялата хранителна верига. Досега провеждахме една политика, която е парадокс: да внасяш лютеница от Виетнам, да внасяш чесън от Китай и в същото време да имаш някъде 80 - 100 хиляди роми, които са безработни, щъкат наляво- надясно без един лев заработка, без никакъв доход, с една огромна крадливост. Значи, отчитането на финансовия интерес на държавата трябва да се постави на едно основно място като приоритет за бъдещето на държавата."

Цялото интервю  с Кольо Парамов чуйте в прикачения файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Областният управител на Смолян: Разминаване в законите пречи за реална превенция срещу пожарите

Призив за стриктно спазване на противопожарните мерки и за изключително внимание при излети сред природата отправи към гражданите областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той подчерта, че в сезона на пожарите паленето на огньове на открито и използването на фойерверки и пиротехника могат да доведат до сериозни..

публикувано на 03.08.24 в 00:15

Фестивал "Здравей, здраве“ ще се проведе в Момчиловци

Смолянското село Момчиловци за първи път ще бъде домакин на фестивала "Здравей, здраве“. Той  ще се проведе в рамките на два дни, на 3 и 4 август.  "Предстои да се случи едно  прекрасно събитие, което според мен, наистина ще намери своето място в Момчиловци.  Това е събитие, което е посветено на здравословния начин на живот, на връзката на..

публикувано на 02.08.24 в 16:23

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство

Поредната мантра, която се разпространява сред обществото , е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис. По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и..

обновено на 02.08.24 в 08:59

Dj Nesh: През 90-те музиката беше по-стойностна

Нешед Чолак или повече познат като Dj Nesh, казва, че през 90-те години хората в Кърджали са се забавлявали истински, а музиката е била по-стойностна. Няма спор, че модерните технологии напълно завладяха днешните младежи. Как се забавляваха, когато нямаше смартфони, нямаше таблети и лаптопи? Тогава имаше само приятели и разговори с..

публикувано на 31.07.24 в 14:53

Павлин Кръстев: ДПС ще се яви на следващите избори доста по-силна

Натискът в момента не е само към народни представители от ДПС , но и към всички, които са против Пеевски и семействата, така коментира приетата скоро от ДПС без Пеевски декларация депутатът Павлин Кръстев, в който се говори, цитирам " за среща между антикорупционната комисия, НАП и служба министър по финансите, на която е..

публикувано на 29.07.24 в 11:05

Д-р Мечева от "Четири лапи": Пазете домашните любимци в жегите

Въпреки опитите за разхлаждане в последните дни, тази година лятото е много горещо, а това се отразява не само на хората, но и на животните. Колкото по-топло става, толкова по-важно е домашните любимци да избягват жегата и да се разхлаждат често. Кои са основните правила, които стопаните стопаните трябва да спазват  в горещините, за да се избегнат..

публикувано на 26.07.24 в 13:39
Сийка Суркова, кмет на Момчиловци

Сийка Суркова: Момчиловци се радва на изключително силен летен туристически сезон

В интервюто за Радио Кърджали кметицата на Момчиловци Сийка Суркова сподели, че Момчиловци се радва на изключително силен летен туристически сезон. Причините за това са няколко. Едната е музеят на магията, който заработи от миналата година септември месец и е събрал уникални експонати, една колекция събирана в продължение на 30 г. от..

публикувано на 25.07.24 в 16:43