Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Начо Ковачев: НДСВ се връща да управлява с мисъл за България

Начо Ковачев
Снимка: Радио Кърджали

Национално движение за стабилност и възход се връща на политическата сцена с мисъл за България и с амбицията да спечели предсрочните парламентарни избори и да управлява държавата. 

"Връщаме се на политическата сцена, понеже ни "пука", защото в продължение на две години България се лута, няма правителство, няма диалог между партиите и лидерите, които си говорят по телевизорите. А проблемите в България са наболели. Имаме да усвояваме евросредства, трябва да се приемат спешно доста закони. Затова ни е искаме да създадем нормална обстановка, където да си говорим с всички политически партии за доброто на България." Това каза за Радио Кърджали Начо Ковачев, бивш областен и зам.-областен управител, който на конгреса на НДСВ в неделя беше избран за член на Националния съвет на партията. 

Според него в НДСВ има хора, които могат да водят диалог, а НДСВ е "основоположник на коалициите. За всеки един от нас е ясно, че в бъдеще няма да има партия, на която народът да гласува еднолично тя да управлява. Всяко едно следващо правителство ще е коалиционно".

За партията по места предстои да активизира членовете си и симпатизантите си и да привлече нови от разочарованите от досегашното управление на страната. "Въпросът за 4-процентната бариера въобще не стои пред нас", убеден е Начо Ковачев.

НДСВ ще участва в предсрочните парламентарни избори. "Ще се явим на избори, ще спечелим изборите. Всяка една партия, която се явява на избори, трябва да е готова да спечели и управлява държавата. Затова се явяваме - да управляваме. И то в коалиция. Ще намерим подходящия тон, начин, за да може с част от другите партии да направим правителство.", каза още Начо Ковачев. Той уточни, че имат допирни точки с всички партии с изключение на една, която е против членството на България в Европейския съюз и НАТО.

Целият разговор с Начо Ковачев може да чуете в прикачения звуков файл.


Вижте още

В Златоград подготвят празник на кафето

Общината в Златоград подготвя празник на кафето. Той ще се проведе на 30 юни и 1 юли на площада в родопския град и ще бъде наситен с много културни и музикални събития. "Това е една идея, която възникна преди няколко години, когато разглеждахме архива от стари снимки на стария пазар в Златоград. Попадна ни снимка с камили, разположени точно на..

публикувано на 06.06.23 в 17:46
Александър Симов

Александър Симов: От първия ден това правителството влиза в конфликт с хората

Сред обявените приоритети на бъдещото правителство ги няма истинските приоритети на хората, като битката с цените например. За сметка на това се говори за конституционна реформа, която никой не знае каква точно ще е. Това каза в интервю за Радио Кърджали журналистът Александър Симов. Според него правителството е в конфликт с хората от първия..

публикувано на 06.06.23 в 10:14
Бьорн - Петер Тоссе /в дясно/ показа как норвежец свири българска народна музика

Наследник на викингите представи в Кърджали български фолклор

Наследник на викингите представи в Кърджали българска народна музика. Бьорн – Петер Тоссе е от Норвегия, свири на акордеон, а балканският фолклор е в сърцето му от дете. Всичко започнало, след като малкият Бьорн намерил акордеон в дома на баба си, за който не знае откъде се е появил. Започнал да свири на 8 години. В началото било трудно, защото..

публикувано на 05.06.23 в 14:07
 Георги Пеев

Георги Пеев: Донорството е разказ за живота

"Донорството и трансплантациите са един разговор за живота и колкото нормален е този разговор и колкото повече се говори за това, толкова до повече хора в нашето общество ще стигне, защото няма по-ценно нещо от това да спасиш човешки живот." Това каза за Радио Кърджали журналистът от Хасково Георги Пеев. Разговорът с него се състоя часове преди в..

публикувано на 01.06.23 в 20:55
Мира Баджева

Мира Баджева: Импийчмънт би довел Радев на власт

Парламентарните партии нямат интерес от импийчмънт на президента Румен Радев, в момента това само би му позволило да направи свой политически проект, с който да спечели следващите избори и да управлява, коментира в ефира на Радио Кърджали анализаторът Мира Баджева. Според нея политическото късогледство на кандидатите да управляват не е толкова..

публикувано на 31.05.23 в 14:00
Страхил Делийски

Страхил Делийски: Политическият елит не е способен да си свърши работата

Като поредна фаза на нещо, започнало дори преди повече от пет години, определи случващото се в държавата в момента политическият коментатор Страхил Делийски в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали. Според него това е неспособността на политическата система да си свърши работата:  " Работата на политическата система е да регулира социалните..

публикувано на 31.05.23 в 10:49

Готвят детското влакче в "Простор" за първи курс на 1 юни

Една от емблемите на Кърджали – детската железница в Парк Простор, трябва да започне курсове в Деня на детето, 1 юни, след двегодишно прекъсване заради ковид-пандемията. За първа година поддръжката и управлението са възложени на общинското предприятие  „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. Каква е готовността влакчето за тръгне навреме и да..

публикувано на 25.05.23 в 11:58