Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Байрам Байрам: ДПС ще участва в следващото редовно правителство

Байрам Байрам
Снимка: Личен архив


Заявка за участие на Движението за права и свободи в бъдещото редовно правителство след по-голяма избирателна активност на предстоящите избори направи пред Радио Кърджали екс депутатът от Кърджали Байрам Байрам. Той оцени като успешна работата на парламентарната група на Движението в 48-то народно събрание.

Екс народният представител посочи някои от важните решения, взети от парламента с активното участие на ДПС. Сред тях изброи актуализираните референтни години за получаване на национална помощ от тютюнопроизводителите, признаването за трудов стаж на годините в казармата за мъжете, както и времето, в което репресирани са изтърпявали наказание. Като свое постижение ДПС отчита също приетото решение за безплатни учебници за всички ученици до завършване на средно образование, включително тези по майчин език. Байрам подчерта като плюс за ДПС в 48-то НС и промените в Изборния кодекс, съгласно които ще се гласува и с хартиена бюлетина, а също и работата по държавния бюджет.

Той не подмина и особената ситуация, свързана с мобилните оператори. Работата по разрешаването на казуса остава за следващото народно събрание, но екс депутатът препоръча на недоволните клиенти да не се колебаят, а да предоговорят променените едностранно от операторите условия.

Това е една голяма питанка за всички нас. Надяваме се всички български граждани да упражнят своя вот, за да покажат коя е политическата партия, която може да реши техните проблеми“, коментира Байрам Байрам очакванията за избирателната активност на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Той изрази увереност, че следващото народно събрание ще излъчи редовен кабинет с участието на ДПС.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова
Вижте още

Хасково скоро ще има своя "Нулев километър"

Хасково ще има своя „Километър нула“. Това съобщи в сутрешния блок на Радио Кърджали „След първото кафе“ архитект Драгомир Андонов. Той е президент на Ротари клуб „Хасково-Аида“, който е инициатор за поставянето на арт-инсталацията. Идеята има съгласието и подкрепата на община Хасково. Целта е да се обозначи тъй нареченият километър..

публикувано на 28.03.23 в 14:47
д-р Диана Вълчева

Ковид ограничи туберкулозата

Туберкулозата вече не е болестта на бедността. Все по-често заболяват и хора, които не са сред най-бедните, които са с висок стандарт. Сред причините за нарастването на заболеваемостта в по-широк мащаб в света е стреса, в който живеем. Това сочат наблюденията на специалисти. Самолечението и безконтролното приемане на антибиотици са сред..

публикувано на 23.03.23 в 15:57

Представят енциклопедия „Тракия“ за 26 март

Представяне на енциклопедия „Тракия“, изготвена от Съюза на тракийските дружества в България (СТДБ) и от Тракийския научен институт е едно от събитията, с които тази година ще бъде отбелязан 26 март – Ден на Тракия. Събитието ще е на 28 март в Националната библиотека „Кирил и Методий“. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на СТДБ Красимир..

публикувано на 22.03.23 в 16:15

Може ли ябълката да бъде опасна или защо да измиваме плодовете

Защо някои от ябълките в търговската мрежа изглеждат гланцирани. С какви вещества обработват плодовете и какъв риск крият те за здравето ни. Възможно ли е да се стигне до алергична реакция, ако не измиете старателно плодове, които са повърхностно обработени.  Как да предпазим децата, а и възрастните - да измиваме плодовете или да ги обелим. Тази тема..

публикувано на 08.03.23 в 13:09

Отец Николай: Прошката е важна, за да осъзнае човек сам себе си

На 26 февруари е Неделя Сиропустна, наричана още Сирни Заговезни или Прошка. Денят се отбелязва седмица след Месни заговезни и седем седмици преди Великден. В понеделника след Сирни Заговезни започва Великият пост. На Сирни Заговезни се припомнят Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията им, и вашият небесен Отец няма да..

публикувано на 24.02.23 в 16:33

За безопасен интернет и срещу агресията работят през февруари в Съвета по наркотични вещества в Кърджали

Агресията в живота на младите хора е темата на събитие, което се организира от Общинския съвет по наркотични вещества в Кърджали и местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. То е посветено на т.нар. "Ден на розовата фланелка", в който училищата от много страни по света отбелязват борбата срещу тормоза с различни..

публикувано на 22.02.23 в 12:45

Ферит Йоанна Текбаш: Болката от разрушените храмове е голяма

Земетресението в Турция разруши най-стария християнски храм в света след Йерусалимската.  Църквата „Св. апостоли Петър и Павел“ в Антакия, която някога беше една от най-красивите и исторически църкви в Турция се срути. Това е огромна загуба за всички в Хатай. Мога да кажа, че всички разрушени от земетресението християнски храмове бяха..

публикувано на 20.02.23 в 14:09