Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агнешко месо за Великден до 12 лв/кг живо тегло

Снимка: БГНЕС

Цената на агнешкото месо за празниците ще е по-висока - до 12 лв/кг живо тегло, това каза Бойко Синапов, председател на сдружение “Обединени български животновъди".

“Цената на агнешкото месо няма да скочи рязко. Ако примерно миналата година беше 10 лв., тази година ще търсим цена на едро 12 лв. живо тегло. Нашият потребител трябва да знае на каква цена продаваме продукцията си. Защото търговците и прекупвачите слагат неконтролируеми надценки. Мисля, че държавата трябва да се включи и да реши този проблем. Виждаме какви аномалии се наблюдават с красавиците - по 8 лв, а сирене по 35 лв., кашкавала - 40 лева. Държавата като контролиращ орган да си влезе в роля”, казва Бойко Синапов. 

Според него ще има достатъчно бългасрко месо за празниците. 

Анкета показва, че кърджалийци са готови да си купят агнешко месо на по-висока цена за празниците.

“Един-два пъти в годината купувам агнешко. Ще си купя и тази година за празниците”, казва кърджалийка.

“Купувам си месо директно от фермера или малки магазинчета, които предлагат българско месо. Не пазарувам от големите хипермаркети”, казва друг човек.

“Поглеждали ли сте каква е цената на агнешкото месо? 

- До там не съм стигнала и на яйцата не знам каква е цената, но се говорят страшни неща”.

“Една пенсия ще трябва да отделя, за да посрещна празниците”, казва пенсионерка.

“Може би някои биха много ми се възпротивили, но едно агне се гледа трудно, а едно кафе струва 3 лева. Така, че цената не е висока”.




По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ресми Мурад: Няма разединение в структурите на ДПС в Кърджалийско

„Структурите на „Движението за права и свободи“ в област Кърджали са сплотени и единни и не одобряват този начин на изразяване на позиция“. Това каза в ефира на Радио Кърджали председателят на областната структура на ДПС Ресми Мурад по повод отворено писмо и изразяване на публични позиции от някои структури след снемането на доверие от..

публикувано на 02.07.24 в 21:15
Протест в с. Дрангово, общ. Кирково.

Жители на Дрангово излязоха на протест, за да запазят училището

В навечерието на 100-годишнината от отваряне на първото светско училище в кирковското село Дрангово над 50 жители излязоха на протест пред ОУ "Васил Левски" в центъра на селото. Дранговчани протестират решението на общински съвет Кирково за закриване на школото. Хората от селото казват, че ако решението не се отмени ще предприемат по мащабни протести...

публикувано на 02.07.24 в 18:24

Какво се случва в ДПС?

"Чистка е за тези, които са свикнали с начина на работа в партията, а ново начало - за почетния председател Ахмед Доган", каза журналистът Тайфур Хюсеин за процесите в ДПС. След изборите бяха отстранени знакови лица от ДПС – Рамадан Аталай, Фелиз  Хюсменова и др. Организации се възпротивиха и изпратиха писмо до Ахмед Доган с призива да се намеси в..

публикувано на 02.07.24 в 17:20
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският..

обновено на 30.06.24 в 12:01

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36
Офис на НАП, Кърджали

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение. Това напомни в ефира на Радио Кърджали Нериман Сали, директор на офиса в Кърджали на..

публикувано на 28.06.24 в 17:16