Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава интереса към изложбата "Очите на Родопите"

10 дни след откриването на фотоизложбата на Радио Кърджали "Очите на Родопите" интереса не стихва. Това каза Галина Димова, уредник в арт галерия "Кръг". Експозицията от 60 фотографии – репортажни и пейзажи на фотожурналистите Мехмед Реджеб и Георги Аргиров предизвиква любопитството сред всички възрасти, допълва още Галина Димова.

"Още от самото начало зрителите и публиката на самата изложба беше с таргет от 6 до 66 годишни, да не кажа, че имаше и по-възрастни посетители. За тази изложба мога да кажа, че тук са хванати образите както на самия град, така и на събитията на града и всеки, който идваше по някакъв начин се вълнуваше и се търсеше на самите фотографии." Каза Галина Димова. Тя допълни още, че част от посетителите са се разпознали във фотографиите и това е предизвикало повторното им желание за посещение на изложбата.

До 20 май могат да се разгледат фотографиите в експозицията, изложени в арт галерия "Кръг". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кърджалийски поети с творческа изява в Северна Македония

Трима кърджалийски творци четоха свои стихове в градовете Струга и Битоля, Република Северна Македония. Добре познатите в региона стихотворци Вилдан Сефер, Божидара Ангелова и Петър Хаджинаков бяха част от творческа представителна група, представляваща България в югозападната ни съседка. Заедно с изявени майстори на перото като поетите Нико Стоянов,..

публикувано на 31.08.24 в 14:53

Три дни лятно автокино в Хасково

Хитови български киноленти ще бъдат прожектирани на 6, 7 и 8 септември в лятно автокино в Хасково. “Пулсът на танца”, “Уроци по немски” и “Опасни шматки” са българските ленти, които ще бъдат подарък за хасковалии, част от програмата на Общината по повод празника на града - 8 септември - Ден на Хасково. Мястото на прожекция е на паркига на магазин..

публикувано на 31.08.24 в 10:00
Първите открити златни накити в момента на вдигането от гроба

Тракийският аристократ от Тополовградско прославя България по света

Тракийският аристократ, в чийто гроб край тополовградското село Капитан Петко Войвода бяха разкрити уникални находки, ще прослави България в Европа и света. В това са вече убедени специалистите, открили изключителните артефакти в могилата на война. Датирани са около началото на I-ви век, сл. Хр. Погребението беше разкрито от екипа на..

публикувано на 30.08.24 в 12:28

„Вкус фест“ пристига с кулинарни и културни изненади в село Кобиляне

Пътуващият фестивал на храната и изкуствата „Вкус фест“ се оказва изключително популярен даже зад пределите на област Кърджали, изненадващо дори за създателите му от народно читалище „Обединение 1913“. Това сподели в ефира на Радио Кърджали секретарят на читалището и един от основните „мотори“ на събитието Камелия Чолакова. В събота от 10..

публикувано на 23.08.24 в 11:20

„Светулки зад решетките“ е най-търсената книга през месец юли в библиотеката в Кърджали

„Светулки зад решетките“ на журналистката Мира Добрева е най-търсената книга през месец юли в отдела за възрастни в Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров“. През лятото хората предпочитат по-леки четива, каза за Радио Кърджали Елисавета Кехайова, директор на библиотеката. По думите й в детския отдел най-заеманата книга е „Под игото“ на..

публикувано на 20.08.24 в 10:34
Елисавета Кехайова

До месец приключва ремонтът на книгохранилището на РБ „Н. Й. Вапцаров“

В Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали се радват на читателски интерес и през летните месеци, както от страна на деца, така и от възрастни. Възрастните се възползват от възможността да заемат книги, с които да разнообразят летните си почивки, децата – трябва да прочетат задължителната за следващата учебна година..

публикувано на 19.08.24 в 15:12
Село Пчеларово

Талантите на Пчеларово подготвят концерт

Голям концерт ще се проведе в Пчеларово тази събота, 17 август, от 19 часа в залата на народното читалище „Иван Боюклиев 1926“. Той се подготвя от децата, които летуват при своите баби и дядовци в чернооченското село и ще протече под наслова „Вечер на пчеларовските таланти“. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на читалището д-р Ваня..

публикувано на 16.08.24 в 09:20