Интерактивен Фолклорен спектакъл „Традициите ни обединяват“ представят читалище “Обединение” Кърджали

На 30 май в Кърджали ще бъде представен интерактивният фолклорен спектакъл „Традициите ни обединяват“, който обединява танци и песни от шестте основни фолклорни области в България с норвежки танци и музика. Представлението ще бъде в голямата зала на НЧ..

публикувано на 29.05.23 в 14:08
 Петър Ралчев

Български фолклор и съвременна норвежка музика се срещат в Кърджали

Да бъде интересно обеща и самият Петър Ралчев в ефира на Радио Кърджали в предаването „На чаршията, в чата“. Акордеонът е един универсален музикален инструмент, на който могат да бъдат изпълнявани различни жанрове музика, въпреки че у нас, в България,..

публикувано на 22.05.23 в 09:42

Продължава интереса към изложбата "Очите на Родопите"

10 дни след откриването на фотоизложбата на Радио Кърджали "Очите на Родопите" интереса не стихва. Това каза Галина Димова, уредник в арт галерия "Кръг". Експозицията от 60 фотографии – репортажни и пейзажи на фотожурналистите Мехмед Реджеб и Георги..

публикувано на 19.05.23 в 13:31
Васил Петров

Васил Петров: В джаза всеки може да намери своята музика

На взискателната кърджалийска публика този концерт ще й хареса много. Това предрече в ефира на Радио Кърджали Васил Петров, един от гост изпълнителите в проекта на Хилда Казасян „Да послушаме кино“ . В концерта, който ще бъде представен в Кърджали..

публикувано на 12.05.23 в 02:18

"Да послушаме кино" в Кърджали с Хилда Казасян

„Да послушаме кино“ – това е заглавието на концерта, който известната българска изпълнителка Хилда Казасян ще изнесе в петък Театраално-музикален център Кърджали. Очарователната Хилда Казасян , заедно с фантастичните музиканти от..

публикувано на 11.05.23 в 10:48

Кино с разтегателни фотьйоли ще отвори врати в Кърджали

Жителите на Кърджали и региона ще могат да гледат любимите си кино заглавия в зали с най-модерно обзавеждане и озвучаване. Новите зали са част от изпълнението на Програмата за модернизация на най-голямата верига от кинасалони в България. Новите зали и ще..

публикувано на 03.05.23 в 09:59

Хасково е домакин на "Южна пролет" за 51-ви път

51-ият Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет” започва в Хасково. Традиционният форум ще продължи три дни - до 28 април. В литературния конкурс за дебютна литература участват 30 автори. В жанр проза журито трябва да избере най-добрият..

публикувано на 26.04.23 в 09:32
Ралица Стоянова и Севар Иванов в ролите на принцеса Рудабе и принц Зал

"Шахнаме" гостува на кърджалийска сцена

Theatre Alternatives BG–София гостува на голяма сцена в кърджалийския театър със спектакъла "Шахнаме: сказание за Зал" – разказ за изчезващия свят на човечността, на 27 април от 19 ч., съобщиха от Театрално-музикален център-Кърджали. Спектакълът..

публикувано на 18.04.23 в 17:43

Великденски концерт в театъра в Хасково

За днес, 12 април 2023 година от 19,00ч. в залата на ДКТ „Иван Димов“ е насрочен Празничен Великденски концерт в Хасково. Това ще бъде обща музикална изявав навечерието на Великден на Камерен оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков, Детски..

публикувано на 12.04.23 в 10:15

Пролетта разцъфтява в изложба на художника Даниел Русев

Младият и обещаващ художник от Хасково Даниел Русев улавя пролетта и настроенията, свързани с нея, в поредната си авторска изложба. В нея представя 30 платна и керамика, някои от които са му любими и не са известни на публиката, а други са..

публикувано на 23.03.23 в 14:29

Дигитализирани картини на Чукич ще бъдат представени в Керимовата къща

Дигитализирани творби на Владимир Чукич ще бъдат представени на 14 март от 13,30 часа в Керимовата къща. Те ще могат да се видят до края на деня, след което ще бъдат предадени в Община Кърджали. Изложбата е по проект „Дигитални трансформации“ с..

публикувано на 13.03.23 в 16:46
Литературен конкурс в Свиленград - 2023 г.

Голямата награда на поетичния конкурс в Свиленград замина за Плевен

Голямата награда на осемнадесетото издание на Националния поетичен конкурс „Жената - любима и майка” в Свиленград бе присъдена на Асан Хаджипехливанов от Плев ен.   Журито го удостои с отличието за цикъл стихотворения, посветени на майката...

публикувано на 12.03.23 в 07:27

"Златното момиче" представят славейковци в Дома за стари хора

Петокласници от СУ "Петко Рачов Славейков" зарадваха потребителите на Дома за стари хора в кв."Студен кладенец" в Кърджали. Те представиха пред тях театралната постановка "Златното момиче", създадена по едноименната българска народна приказка на Ангел..

публикувано на 09.03.23 в 15:50

Авторът на "Болница за безсмъртни създания" гостува в Кърджали

Александрина Крушарска, автор на фентъзи романа "Болница за безсмъртни създания" гостува в Кърджали тази вечер, в една от местните книжарници. Поводът е представяне на подновеното издание на книгата, която пожъна голям успех.  "Всъщност това ще е..

публикувано на 05.03.23 в 16:45

Виртуозният кларинетист Иво Папазов – Ибряма с ексклузивен концерт в София

На 26 февруари, неделя, световноизвестният български кларинетист Иво Папазов – Ибряма, заедно със своя "сватбен оркестър" Тракия, ще се качи за първи път на клубна сцена в София, за да отбележи своята 70-та годишнина с ексклузивен концерт в  SOFIA LIVE..

публикувано на 25.02.23 в 10:08
Кукери на Сирни Заговезни

Кукерите от Ивайловград ще играят уникалното ляво хоро на Сирни Заговезни

След 2-годишно прекъсване в ивайловградския квартал “Лъджата” ще се проведе празника Кукеровден. Празника винаги се прави в навечерието на Сирни Заговезни. „На Сирни Заговезни зимата тръгва да си ходи и на нейно място чакаме пролетта“,..

публикувано на 24.02.23 в 15:42

Музикалният редактор на Радио Кърджали създаде музика за спектакъл в София

"Птици в сянката на огъня" е най-новият авторски спектакъл на режисьора  Клара Армандова .  Премиерата е тази вечер в Ай ем Студио Би ( I Am Studio) В София . Смях и сълзи, романтика и екшън се смесват в този откровен и поетичен спектакъл..

публикувано на 22.02.23 в 12:07

Над снега - мъглица, дъх от портокали....

Колко често седнем на маса, пък се хванем за телефоните и осъзнаваме, че обичаме да се снимаме – нас с храната и яденето. Сякаш храната ще ни хареса повече, ако е отпечатана на снимка или пък все едно спомена ще изгуби нещо, ако на фотото..

публикувано на 14.02.23 в 15:22

Почитат поета Симеон Стоянов с "Времето бързаше" в Хасково

Днес, събота, 11.02.23 година, в Хасково представят за пръв път премиерния спектакъл "Времето бързаше" - Спомен за Симеон Стоянов. Входът е свободен, а началото е от 19.00 часа в ДКТ "Иван Димов" - Хасково. Стихове на поета Симеон Стоянов ще..

публикувано на 11.02.23 в 10:03
Евгени Будинов

Театърът в Хасково с премиера на "Вечеря за глупаци"

Премиерата на „Вечеря за глупаци“ от Франсис Вебер с режисьор Евгени Будинов е тази вечер, сряда, 8 февруари от 19.00 часа в театъра в Хасково. Комедията „Вечеря за глупаци“ е написана през 1988 г. от известния френски режисьор, сценарист и..

публикувано на 08.02.23 в 17:36