Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Хасан Азис: Имаме подготвени 75 проекта за 700 млн. лева

Предстои да бъдат изградени нов завод за производство на авточасти и части за бяла техника, Младежки дом, нова високотехнологична болница

2
Снимка: Радио Кърджали

Кърджали се превърна в столица на толерантността. Това каза в ефира на Радио Кърджали кметът на общината Хасан Азис. В интервю пред Петя Тенева той направи равносметка на едно тежко управление, готовността за работа и реализираните европейски проекти.

"Околовръстният път е една тема, която ще продължава да тежи като проблем с всеки изминал ден по много причини, защото Кърджали се развива и се намира на един много важен път - Трансевропейски коридор, по който през летния сезон преминават много коли към Гърция, но пропуснатите възможности са много - не успях да включим околовръстния път в Оперативна програма "Транспорт". Този въпрос е от изключително важно значение и ангажиментът за реализирането му е на държавата. Досега трябваше да е реализирана тази идея. Сега държавното управление остава длъжник на кърджалийци и на региона и на свързаността на Южна България с Гърция", коментира Хасан Азис.

Той е на мнение, че трябва да се обединят усилията на местна и регионална власт и да се работи в посока поставяне на въпроса за околовръстния път на най-високо ниво. "Това трябва да бъде една постоянна тема и аз, вече като активен гражданин, ще поставям този въпрос", категоричен е градоначалникът.

Той призна, че местната власт не успя да реши проблема с бездомните кучета, но "този проблем трябва да се реши заедно с всички съседни общини - няма национална политика за решаване на този проблем. Но аз ще връча най-модерния проект за приют на бездомни