Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Кехайов получи трети мандат от неделинци

| Интервю
Снимка: БТА

Боян Кехайов отново ще бъде кмет на община Неделино. Той спечели 65.79 на сто от гласовете и ще управлява трети мандат.

„Благодаря на моите съграждани за огромното доверие, тъй като такъв процент доверие досега кмет на община не е получавал, особено пък действащ кмет и кандидат за трети мандат. Благодаря на хората за оценката, за доверието, защото аз и на предизборната кампания казах, че не само че искам доверие, а вот на доверие за това, което правя в Неделино“, каза в интервю за Радио Кърджали Боян Кехайов.

По оценката му ще работи с „най-подредения“ досега общински съвет. „Досега винаги съм работил с 13 общински съветника, представени от седем или осем партии, а тук са ограничени в четири или пет“, уточни той.

„Близостта ми с хората дава голямо отражение, защото това е оценката, че съм л обстановката в Неделино и това са едни от най-спокойните избори, които се провеждат на територията на общината“, коментира кметът.

„Мисля, че неделинският избирател е много мъдър и много целеустремен. Той вижда какво се случва и трудно се доверява. Аз благодаря, че спечелих тяхното доверие“, е урокът за градоначалника от досегашното управление.

„Да запазят човечността. Това е най-важното, което искат хората. Хората искат преди всичко уважение. Второто е подобряване на ситуацията в инфраструктурен план, защото Неделино в годините е загубило много в благоустрояването си. И третото е да имат млад енергичен кмет, който в трудни и всякакви моменти хората да усещат, че за тях има държавност, че за тях има община“, са трите най-важни препоръки, които е получил по време на предизборната кампания в срещите си с хората.

Благоустрояване на населените места чрез подобряване на общинската пътна мрежа, проектиране и изграждане на колектор и пречиствателна станция в Неделино, и подобряване на водоснабдяването чрез осигуряване на нови водоизточници за питейна вода са трите приоритета в управленската програма за третия мандат, посочи Кехайов.

До няколко дни ще започне почистване на речното корито в река Неделинска за превенция от наводнения и отстраняване на наносите и строителните материали, които са натрупани. Това е условие, за да започне проектирането на колектор. Тази е задачата, с която ще започне ден първи на новия мандат на кмета Кехайов.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията..

публикувано на 13.07.24 в 16:38

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон „Добрич” невзривен боеприпас. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът е..

публикувано на 13.07.24 в 13:28

Доброволци облагородиха двора на църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско

Преди 5 месеца членове на спортно-интелектуален клуб “Ахридос” - Кърджали решават да се заемат с каузата по облагородяване двора на църквата “Свети пророк Илия” в кърджалийското село Опълченско. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да убеди другите членове от клуба да се включат в кампанията. “Трагичен беше повода по който се роди..

публикувано на 12.07.24 в 13:00
Веселина Тихомирова

Започват Дни на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос започва тридневният фестивал Дни на приятелството в Кърджали. Началото ще бъде дадено в събота, 13 юли, от 9:00 ч. пред Паметника на Васил Левски. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова. "Идеята ни е да предложим на всички наши съграждани, наши приятели, няколко дни, в които всееки от тях да намери своето..

публикувано на 12.07.24 в 11:16

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02