Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Блатечки е режисьор на премиера със звездни актьори в Хасково

Асен Блатечки е режисьор на предстоящата в Хасково премиера
Снимка: ДКТ "Иван Димов" - Хасково

Звездна премиера с участието на едни от най-известните и най-любими български актьори очакват тази вечер от 19.00 часа в Хасково. Режисьор на една от най-хитовите британски комедии на сцената на ДКТ „Иван Димов“ е Асен Блатечки.

Спектакълът е една от най-играните съвременни комедии в Англия и САЩ. В Хасково той ще бъде представен под името „Пиесата, която се обърка“. В актьорския състав блестят имената като Малин Кръстев, Калин Врачански, Филип Аврамов-Фицата, Николай Урумов и др.

"Декорът на „Пиесата, която се обърка“ е уникален и ще бъде истинска сензация. Той е като главно действащо лице в спектакъла. Изключително сложен и високо технологичен декор, който изисква множество сложни и смели инженерни решения", каза Стелиян Николов, директор на ДКТ "Иван Димов" в Хасково.

Николов също участва в премиерния спектакъл. Даден е шанс и на много млади актьори от хасковския театър. Подробности за предстоящата премиера и сезона - в прикачения звуков файл.

„Пиесата, която се обърка“ обещава да бъде една от най-забавните и развлекателни събития на театралната карта в България. 

Отличена с награда „Оливие“ – 2015 г., за най-добра нова комедия, тя представлява пиеса в пиесата. Сюжетът проследява театралния живот на една самодейна трупа, която най-накрая е успяла да намери текст с роли за всички свои актьори, а именно „Убийство в имението Хавършъм“. Това е една типична криминална мистерия тип Агата Кристи. В ръцете на предразположените към злополуки театрали, преди да се усетите, пиесата бързо се превръща в театрална катастрофа във всеки един смисъл на думата.

„Пиесата която се обърка“ ви предлага да надникнете в цялата забавна драма зад и пред кулисите. Всичко което можете да си представите /и не само/, се обърква по време на пиесата!

Вижте как актьорите и екипът се борят със зъби и нокти да разплетат до край тази завързана криминална история,, преминавайки през редица трудни и безумно смешни
проблеми, които се пораждат на живо пред публиката, без изобщо да са планирани.

#Комедия от Хенри Луис, Джонатан Сейър и Хенри Шийлдс

Превод: Златна Костова

Режисьор: Асен Блатечки

Сценография: Анелия Райкова

Участват: Калин ВрачанскиМалин КръстевНиколай УрумовФилип Аврамов -Фицата, Рада КайряковаДобриела ПоповаСтелиян НиколовИзабела ИвановаКонстантин НиколовСтефан Кондров.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
По време на конкурса

Детският струнен оркестър ще представи Кърджали и България на престижен фестивал в Римини

Детският струнен оркестър при Дома на културата с ръководител Мария Петковска заминава тази нощ за Италия, където ще представи България в международен фестивал в град Римини. Поканата за участието на младите цигулари дойде след първото място, което съставът зае на националния конкурс "Път към славата", който се проведе в София през март и бе..

публикувано на 05.07.24 в 17:06

Музикални филми са във фокуса на "Родопи филм фест" този юли

От 11 до 14 юли за четвърта поредна година в Смолян ще се проведе Международният документален „Родопи филм фест“. Откриването е на 11 юли, в амфитеатъра пред библиотеката "Тази година в програмата сме предвидили филми на музикални теми. Т.е. винаги имахме някакво мото - обикновено по-сериозно. беше "Кадри за любов и война", беше "На лов за боклук", за..

публикувано на 28.06.24 в 16:49

"С талант и любов към изкуството" е заключителния концерт на Дома на културата

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството".  На сцената ще излязат възпитаниците на школите, които ще покажат своите умения, натрупани през сезон 2023-2024.  Зрителите ще се насладят на изпълнения по пиано, цигулка, китара, пеене, а също и..

публикувано на 27.06.24 в 18:00

"Спектрум вокал бенд" за предизвикателството да пееш акапелно

За първи път Кърджали се докосна до творчеството на една от най-запомнящите се групи в музикалния живот на България и единствената концертираща акапелна формация - "Спектрум вокал бенд". Групата участва в тазгодишния Кърджали джаз фест и омагьоса публиката със своето вокално майсторство, талант, вдъхновение, синхрон и професионализъм. Групата е..

публикувано на 18.06.24 в 18:59

Ненчо Илчев и компания "преподават атрактивно" българските класици на сцената

Вълнуваща среща с комедията на Иво Сиромахов „Българската литератература накратко“ очаква кърджалийската публика на 19 юни на сцената на театъра. Постановката е на Златомир Молдовански и Иво Сиромахов. Художник-сценограф е Ивелина Минева. В ролите са Ненчо Илчев, Стефани Ивайло и Златомир Молдовански. Пиесата разказва за неволите на..

публикувано на 14.06.24 в 00:52

Представят "Лешникотрошачката" на хасковска сцена

Балетна школа „Алегро“ към ОП „Младежки център“ Хасково представя „Лешникотрошачката“ с премиер-солист от Софийската опера и балет Росен Канев. На 14 юни от 19,00 часа на сцената на ДКТ „Иван Димов“ школата ще зарадва хасковската публика с класическия шедьовър по музика на Чайковски. Входът е свободен. Хореографията и режисурата са на създателя..

публикувано на 12.06.24 в 13:18

Дисководещите легенди: В ефир е Данчо Стълбицата

Сборник, пътеводител из историята на българското диджейство, пуснаха за четвърти път двама от най-популярните ни диджеи - Данчо Стълбицата и Арго Ем Си.  Книгата проследява създаването на диджейската професия у нас. Тя съдържа повече от 200 снимки и любопитни истории на двамата автори. Това каза в ексклузивно интервю за Радио Кърджали известният..

публикувано на 07.06.24 в 15:07