Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда и Тунчев с първа тренировка

5
Снимка: fcarda.bg

Двадесет футболисти започнаха лятна подготовка с тима на Арда. Преди първото занимяние спортният директор на клуба Ивайло Петков представи новия треньор Александър Тунчев, както и защитникът Емил Виячки, който е първото лятно попълнение.  Първата част от подготовката ще бъде в Кърджали, а тренировките ще се провеждат в Момчилград. За 26 юни е предвидена контролна среща с Янтра Габрово, която ще се играе в Стара Загора, а допълнително ще бъде обявен час и стадион. На 28 юни отборът заминава за Боровец, където ще остане до 12 юли. Сигурните контроли към този момент са със Струмска слава на 3 юли и с Левски в София на 6 юли.

Александър Тунчев иска АРДА да изиграе още две проверки на лагера в Боровец, които да са на 11 и 12 юли. След това отборът се прибира в Кърджали и започва подготовка за първия кръг с гостуване на Локомотив Пд. С отбора на Арда подготовка започнаха и четирима юноши на клуба:Борис Тодев, Михаил Попов, Борак Акънджъ и Сарп.

Тунчев заяви, че очаква през тази кампания тимът му да се представя на едно постоянно ниво, а не да реализира спадовете, които съпътстваха Арда през изминалата кампания. На този етап отбора  започва лятната си поготовка само с едно ново попълнение, това е бившият футболист на ЦСКА 1948 Емил Виячки. По време на паузата ще се търсят нови играчи - ляв и десен защитник, поне един опорен халф и крило. Засега от клуба отказаха да коментират конкретни имена, с които преговарят.  Целите пред Арда за новия сезон са попадане в българската квота на европейските клубни турнири и възможно най-високо класиране в първенството. "Арда е отбор, който вече се доказа в най-високото ниво на родния ни футбол и ние трябва да затвърдим това през новия сезон и всички отбори от елита да се съобразяват с нас" - завърши спортният директор Ивайло Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Две победи записаха младите надежди на футболна "АРДА"

Две победи записаха талантите на футболен клуб„Арда Кърджали 1924“ U19 и U17 в зоналното първенство на Пловдив. И в двата двубоя кърджалийският тим надигра категорично съставите на „Асеновец“ Асеновград. Воденият от Емил Кременлиев състав на „АРДА”U19 се наложи с 5:1 надвръстниците си от „Асеновец“ (Асеновград) в среща от първенството на..

публикувано на 23.09.24 в 11:43
Григор Димитров

Григор Димитров стисна зъби и победи чилиец в Берлин

Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2) в първия си мач от тазгодишното издание на “Лейвър Къп”, противопоставящ отборите на Европа и на Останалия свят. Двубоят, който започна в 20:00 часа българско време в “Uber Arena” в Берлин, предложи истинска драма и невероятен волеви обрат, сътворен от..

публикувано на 21.09.24 в 10:29

Успешният кърджалийски каратист Тунджай Тасим се готви с възпитаниците си за държавната купа

Европейският шампион по карате Тунджай Тасим и възпитаниците от школата му в Кърджали започнаха засилени тренировки за предстоящите тернири от новия полусезон. Състезанията за държавната купа, които ще се проведат на 28 и 29 септември в Добрич са най-скорошната им цел, съобщи за Радио Кърджали треньорът-състезател. „Тренират усилено, готвят..

публикувано на 20.09.24 в 00:37

"Арда" събра 5000 лв. за лечението на 10-годишния Денис от Пловдив

ПФК Арда се включи в кампанията за набиране на средства за лечението намалкия Денис от  Пловдив, съобщиха от пресцентъра на кърджалийския тим. 10-годишният Денис Еминов има нужда от средстваза своето тежко лечение. По неговата сметка вече са преведени 5000 лв.  ”Така за пореден път ПФК Арда показва, че винаги се включва в подобни видинициативи.От..

публикувано на 19.09.24 в 09:42

„Юнак“ загуби от „Върбица“ с 1:2 след много силен мач

Футболистите на „Юнак“ (Ардино) изиграха силен мач срещу тима на „Върбица“ от кирковското село Бенковски във втория кръг на Междуобластното първенство на Кърджали – Смолян, но загубиха с 1:2 след два гола от дузпи, първата от които спорна, съобщи сътрудникът на Радио Кърджали Гюнер Шюкри. През първото полувреме на мача юнаците от Ардино бяха..

публикувано на 16.09.24 в 16:11

В Хасково стартира двудневният детски футболен турнир „Богомил Попов“

Община Хасково, БФС и семейството на хасковския треньор Богомил Попов за поредна година организира спортен футболен празник за деца, родени през 2012 и 2013 година. Турнирът споделя благотворителната кауза на родителите на три Хасковски деца Рени, Гого и Никол и на стадионите „Хасково“ и „Младост“ са поставени дарителски кутии в подкрепа на децата,..

публикувано на 14.09.24 в 14:10

Офроуд надпревара ще се проведе в Кърджали и Джебел

Офроуд състезание ще се проведе в Кърджали и Джебел от 27 до 29 септември.  Състезанието е втори кръг за Grand Prix на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, съобщава БТА. В него освен български екипажи, се очаква да се включат и състезатели от Гърция и Турция.  Екстремната надпревара ще бъде в 4 категории -  „трофи“, „стандарт“,..

публикувано на 11.09.24 в 11:49