Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недостигът на вода създава сериозни проблеми в малките населени места в област Кърджали

Недостигът на вода създава сериозни проблеми на жителите на малките населени места през летния сезон, констатираха областният управител Ресми Мурад и управителят на ВиК инж. Славчо Славков. 

Засушаването и намаляващият дебит на кладенците налага да се търсят нови водоизточници, да не се прахосва питейна вода за комунално-битови нужди, както и да се ограничат до минимум загубите по мрежата, стана ясно на срещата между двамата. Славков поиска съдействието на областния управител за прехвърляне на всички водоснабдителни системи и съоръжения в региона за стопанисване, поддръжка и експлоатация от общините към ВиК-оператора.

Още при встъпването си в длъжност Ресми Мурад заяви, че водоснабдяването на населените места и подобряването на качеството на ВиК-услугите ще бъдат сред приоритетите в работата му.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях

Народните прадставители от ДПС без Пеевски излязоха с декларация в която се твърди за натиск върху тях. Причината, която се изтъква е вчерашните уволнения на областните управители и получена информация за среща между представители на КПКОНПИ, НАП и Министъра на финансите, с "притеснителното участие на трето лице". Според декларацията, на тази среща е..

публикувано на 26.07.24 в 13:56
Доц. д-р Петър Шишков

Доц. д-р Петър Шишков е починалият при трагедията в Елин Пелин

Починалият при трагедията в Елин Пелин е доц. д-р Петър Шишков, съобщиха от Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски". Доц. д-р Петър Шишков бе преподавател и във филиала на МГУ в Кърджали. Той бе и един от събеседниците в Радио Кърджали, като обогатяваше нашите слушатели с експертното си мнение.  Академичната общност отдава почит и уважение към..

публикувано на 26.07.24 в 13:34

Откриват паметник на Капитан Петко войвода в Стойките

Бюст-паметник на Капитан Петко Войвода  открива тази събота в  смолянското село Стойките.  Катализатор на  идеята и дарител е родолюбецът Наско Гелимачев  от Ивайловград. Досега той е помогнал да се изградят  25 паметници на воеводата,  в това число в родното място на  Капитан Петко Войвода - Есими  . А на какво може да научите националния..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Задържан е 62-годишен мъж, който е срязал вратата към двора на съселянин

За повреда на входна врата на къща 62-годишен е задържан в Районното управление в Кирково. Около 18 часа вчера в село Шумнатица мъжът срязал метална врата към двора на 76-годишен местен жител. По първоначални данни спор, свързан с имота, е мотив за деянието. Група „Охранителна полиция“ в РУ – Кирково извършва проверка с оглед на чл.216, ал.1 от..

публикувано на 26.07.24 в 10:00

Изтича срокът за покриване на част от производствените разходи на стопани

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби могат да подадат заявления за подпомагане по помощ de minimis, напомнят от Фонд “Земеделие”. Бюджетът за тази помощ е 13 млн. лв. Помощта се отпуска за покриване на част от производствените разходи на за тази година. Бюджетът ѝ е до 13 млн. лв.,..

публикувано на 26.07.24 в 09:40
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Има много силно горене в центъра на складовата база

Късно снощи е починал един от двамата тежко пострадали при избухването на складовете за пиротехника край Елин Пелин. В болница остава дъщеря му, която е с 85% изгарания. Още двама души са останали в складовете, обяви вътрешният министър Калин Стоянов, който отново е на мястото на инцидента. Към 7:45 ч. той заяви пред медиите: Продължават взривовете в..

публикувано на 26.07.24 в 08:45

Времето: Предимно слънчево

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в Североизточна България все още ще на отделни места ще превалява. След обяд главно над североизточната половина от страната отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните..

публикувано на 26.07.24 в 08:13