Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС ще изслуша шестима министри

| обновено на 10.07.24 в 09:18
Снимка: БТА

Парламентът ще изслуша шестима министри от служебното правителство - това предвижда седмичната програма на депутатите.

В дневния ред е и обсъждане на Проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и парламентарен контрол.

Очаква се депутатите да започнат работа с изслушване на служебния министър на културата Найден Тодоров относно установяване на факти и обстоятелства, свързани с националния План за възстановяване и устойчивост. В дневния ред на Народното събрание е включено и изслушване на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно пребитото момче от мъж с жилетка на "Делта гард" в Кайт бар на плаж край Созопол в нощта срещу 1 юли. НС ще изслуша и служебния министър на здравеопазването Галя Кондева относно разпространението и употребата на диазотен оксид (райски газ) от лица под 18 години.

Депутатите ще изслушат в работната седмица и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и министъра на околната среда и водите Петър Димитров относно действията, които ще бъдат предприети с обект курортен комплекс "Алепу бриз вилидж".

Независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков искат да бъде създадена временна комисия в парламента, който да проучи всички факти и обстоятелства около проекта "Исторически парк", както извършени ли са престъпления, свързани с пране на пари, има ли обвързаности на местната и централната власт с изграждането му. В мотивите си независимите депутати са записали, че съмненията около дейността на "Исторически парк" възникват от проверките, инициирани от НАП и множество медийни публикации във връзка с функционирането на комплекса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стотици се събраха за традиционния фолклорен събор „Жълтуша и приятели“

Стотици души се събраха на традиционния фолклорен събор в ардинското село Жълтуша под надслов „Жълтуша и приятели“.  За поредна година присъстващите се насладиха на богата фолклорна програма с много танцови клубове и изпълнители на родопската музика. Центърът на родопското село се огласи от красивите песни и кръшните танци на участниците, дошли..

публикувано на 04.08.24 в 17:59

Кърджалийските гайдари получиха отличия на традиционното гайдарско надсвирване в Гела

Стотици хора от цялата страна и от чужбина се събраха на Илинденските поляни край смолянското село Гела за традиционното гайдарско надсвирване и събор на местните родове. Възпитаниците на известният гайдар Васил Анастасов от Общински център за култура и младежки дейности - Дом на културата в Кърджали се завърнаха с успехи от традиционенния..

публикувано на 04.08.24 в 17:16

Въвежда се дезинфекция на всички гранични пунктове

От утре на всички гранични пунктове на страната се въвежда дезинфекция, като мярка за пресичане на навлизане на заболяването чума по дребните преживни животни. Това каза в Кърджали изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Светлозар Патарински. Заедно със заместник министъра на МЗХ Деян Стратев той..

публикувано на 04.08.24 в 16:07

Увеличава се броят на заразените с чума кози и овце в Гърция, над 14 000 са умъртвените животни

Броят на заразените с чума кози и овце в Гърция достигна 37. Над 14 хиляди животни са умъртвени, за да се спре пренасяне на заболяването. В двете ферми - в Драма и до Комотини, където бе установена заразата, днес бяха унищожени животни, съобщават санитарните власти. Районът до границата с България се счита за рисков поради положителни резултати от..

публикувано на 04.08.24 в 11:47

Рудозем ще отбележи 90 години от обявяването си за град

Рудозем ще отбележи на 14 август 90 години от обявяването си за град, съобщи за БТА кметът на общината Недко Кулевски. Традиционно празникът ще бъде обединен с Деня на миньора, който е на 18 август. Тържествата ще започнат със спортни занимания за деца и лятно кино на 13 август и ще продължат до 17 август. Предвидени са фолклорна фиеста в изпълнение на..

публикувано на 04.08.24 в 10:11

Днес се отбелязва Денят на железничаря

Днес се отбелязва Денят на железничаря, съобщават от БДЖ. Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията за неговото честване датира от средата на миналия век. Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните работници в България, е свързан с историческия факт, че в..

публикувано на 04.08.24 в 10:08

България е в челните места на класация по горски пожари в ЕС

България е в челните места на класация по горски пожари в ЕС за 2024 година. Страната ни е втора след Кипър по данни на Европейската информационна система за горски пожари, цитирани от Асоциация "Общински гори". От там посочват, че са необходими незабавни действия за справяне с институционалните неуспехи в борбата с горските пожари, които в голяма..

публикувано на 04.08.24 в 10:03