Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортни прояви и ретро автомобили във втория ден от Дни на Приятелството

Снимка: Маргарита Мандражиева

Продължава фестивалът Дни на приятелството в Кърджали. Днешният ден е посветен на спортните прояви и ретро автомобили. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова.

"Програмата започва от 10 часа с шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора. От 11 часа Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад, той ще се проведе на пешеходната зона между сградата на Общинска администрация и Централна поща. Очакваме да се включат над 50 возила от цялата страна", каза Веселина Тихоморова. Предвидени са купата на кмета на Община Кърджали и купа на зрителите, допълни още тя.

От 18 часа пред сградата на Общинска администрация Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой.

В 21 часа на спортна площадка "Арена Спартак" Силвия Кацарова ще изнесе концерт. В него ще участват Теди Кацарова и Дичо. Входът е свободен. 

Чуйте звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Готвят Илинденски събор в кв. Веселчане

За трета поредна година читалище "Родопски фар" - Кърджали организира Илинденски събор в кв. Веселчане на 20 юли. Празникът вече е част от културните празници на община Кърджали. Това съобщи председателя на читалището Иван Узунов. "Тази година сме поканили млади тракийци от Стара Загора, които ще свирят. Съборът започва от 18 часа и някъде до 23.30..

публикувано на 14.07.24 в 12:00

Гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун, съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение за сигурност. Причината..

публикувано на 14.07.24 в 11:10

Започна велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и лична..

публикувано на 14.07.24 в 10:52

Пожарът в Свиленградско е унищожил вече над 73 000 дка

Само 3 къщи са спасени в свиленградското село Равна гора от пожара, който избухна вчера следообед. Пламъците са унищожили всичко. При спасителните работи има ранен пожарникар. Пламъците в Свиленградско са унищожили вече над 73 000 дка. Приблизително 18 хил. дка са горски фонд и 55 хил. селскостопански фонд са унищожени. Днес в борбата с огнената стихия..

публикувано на 14.07.24 в 10:30

Леко се понижават цените на някои основни хранителни стоки

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата отстъпи с..

публикувано на 14.07.24 в 08:55

Слънчево и горещо ще е днес

Пореден предупредителен оранжев код за високи температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в Кърджали и Хасково - около 36°-39°, в Смолян - 29° . В..

публикувано на 14.07.24 в 08:22

Тежка остава ситуацията в Хасковска област

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман и заместникът му  Митко Петров са на терен при пожарът в с.Левка, заедно с директорът на Главна дирекция ,,Пожарна безопасност и защита на населението”, главен комисар Александър Джартов и заместник- кметът на община Свиленград Анелия Георгиева, за да обсъдят тежко развилата се ситуация с..

публикувано на 13.07.24 в 19:31