Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени проверки на главния път за ГКПП „Маказа“

Двама служители на сектор „Пътна полиция“ в работен момент днес на главния път между Черноочене и Кърджали

Засилени проверки и контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици и за спазване на скоростните режими се извършват ежедневно на главния път за ГКПП „Маказа“ на територията на област Кърджали. 

Интензивният контрол е свързан с изключително натоварения трафик към граничния пункт през летния сезон, когато броят на преминаващите автомобили се увеличава значително. 

Районните управления, през които преминава главният път, работят по всекидневен график за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия. 

От началото на месец юли до днес са заснети 4929 клипа за превишена скорост в областта, като 80 процента от тях са на главния път и за тях ще бъдат издадени електронни фишове. В три от случаите нарушаването на скоростните режими е в населено място в хипотези, които предвиждат лишаване от правоуправление за определен срок. За същия период за установени нарушения на ЗДвП в областта са съставени 344 акта и 4390 фиша. 

От Пътна полиция в Кърджали призовават водачите да шофират внимателно, да бъдат търпеливи в натоварения трафик и да спазват скоростните режими, за д



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Джевдет Чакъров: Целият актив на ДПС застава зад призива на Доган за оставка на Пеевски

Целият актив на ДПС - 500 души от всички структури, застава зад призива на Ахмед Доган за оставка на Делян Пеевски и останалите, посочени в обръщението на почетния председател на движението. Това заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров след среща със съпартийци, които подкрепят почетния лидер. "Всички призоваха за ДПС без Пеевски. Всички от целия..

публикувано на 19.07.24 в 13:24

Товарен автомобил се запали на изхода на Кърджали (видео)

Камион, превозващ слама, се запали по време на движение на международния път за ГКПП „Маказа“, на изхода на град Кърджали. Екипи на пожарната и полицията са на мястото на инцидента. Камионът е пламнал на 300 метра от бившия завод „Орфей“. Огънят е прескочил и се е прехвърлил на сухи треви. Бързата реакция на пожарникарите е..

публикувано на 19.07.24 в 12:56

Животновъди алармират, че няма паша заради горещините

Горещото време затруднява изхранването на животните, алармираха стопани.   Пашата приключи преди 15 дни, обстановката е критична, заяви в ефира на Радио Кърджали Бойко Синапов, председател на Сдружение "Обединени български животновъди": "Не само при нас в южна България, а като цяло в страната много рано започна сушата. Няма никаква трева за паша...

публикувано на 19.07.24 в 12:02

Специализирано наблюдение за пожари в защитени територии организира екоинспекцията в Смолян

Специализирано наблюдение за пожари в защитени територии организира Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Смолян, съобщи за БТА директорът Екатерина Гаджева. Към екоинспекцията има назначени двама служители, които изпълняват дейностите за пожаронаблюдение в защитените територии публична държавна собственост. Поради факта, че в..

публикувано на 19.07.24 в 09:38

Главно мюфтийство призова имамите да се включат в борбата с пожарите

Главното мюфтийство призова всички имами и служители на религиозната институция да се включат активно като доброволци в овладяването на огнените стихии и подпомагането на пострадалите. В обръщението на Мюфтюйството се подчертава, че „отправят призив за сплотеност и взаимопомощ в този труден момент за нашата Родина.“ Пожарите, които..

публикувано на 19.07.24 в 08:33

Опасни жеги и обилни валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област София и област Перник - в останалите области от страна е обявен жълт код за горещини и интензивни дъждове,..

публикувано на 19.07.24 в 08:08
Последиците от пожара в с. Воден

Премиерът свиква Съвета по сигурността заради пожарите

До дни в село Воден ще бъдат монтирани клетки на всички мобилни оператори. Това обяви в селото в четвъртък вечер служебният министър-председател Димитър Главчев. Причината за това настояване е трудната комуникация между службите при възникване на кризисни ситуации и забавеното уведомяване на хората при извънредни ситуации. Премиерът Главчев отхвърли..

публикувано на 19.07.24 в 08:05