Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощта за пострадалите от пожара животни не може да бъде транспортирана

Снимка: БНР

Земеделски производители събраха десетки тонове храна за животните на фермерите, които пострадаха при пожарите, но помощта не успява да стигне до нуждаещите се заради скъп транспорт. Транспортни фирми искат по 3 лв на километър, за да откарат дарението до пострадалите от Свиленградско - каза председателят на Сдружение "Обединени земеделски производители" Венцислав Митков.
22 тона пшеница, 7 тира със слама, 3 тира със сено и 2 тира с люцерна - това е количеството храна, което членовете на сдружението успяват да съберат безвъзмездно в помощ на пострадалите от пожарите в Свиленградско животновъди.
Земеделците са събрали и над 7 000 лв. финансова помощ, направили са и контакт с фермери от опожарените райони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Провеждат конкурс за най-дълго свирене на гайда на събора в Гела

В село Гела ще се проведе традиционния събор. Събитието ще се състои от 2 до 4 август, съобщиха организаторите. В програмата са включени гайдарско надсвирване, над 15 часа фолклорна програма с родопска музика, алея на занаятите и конкурс за най-дълго свирене на гайда. За гостите на събора са осигурени безплатна зона за паркиране и къмпинг, а..

публикувано на 24.07.24 в 11:55

В Момчилград провеждат юлската сесия

Сесия на общинския съвет се провежда в Момчилград. Дневният ред включва 13 точки. Съветниците ще определят средищните детски градини и училища за следващата учебна година, както и колко и къде ще бъдат защитените учебни заведения на територията на общината. Решение ще се вземе и за броя на децата в групите в детските градини. Общенският съвет на..

публикувано на 24.07.24 в 11:27

БЧК набира средства за пострадалите от пожарите в страната

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от пожарите на територията на цялата страна. Това съобщи Светломира Димитрова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.  Тя посочи, че хората имат  нужда от финансови средства, за да..

публикувано на 24.07.24 в 09:20

Показват картини на ученици от Смолян в парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае..

публикувано на 24.07.24 в 09:50

Промени в държавния бюджет ще гласува НС

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в държавния бюджет, необходими за финансирането на над 2500 общински проекта по Инвестиционната програма на общините. С направените предложения за изменения в Инвестиционната програма, внесени от Министерския съвет, прогнозният бюджет на проектите за тази година се увеличава с 50,8 млн. лв., а..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Предимно слънчево ще е времето днес

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури...

публикувано на 24.07.24 в 08:08

Времето за 24 юли: Облачно и дъждовно

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с..

публикувано на 23.07.24 в 17:00