Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провеждат конкурс за най-дълго свирене на гайда на събора в Гела

Снимка: sabor.gela.bg

В село Гела ще се проведе традиционния събор. Събитието ще се състои от 2 до 4 август, съобщиха организаторите.

В програмата са включени гайдарско надсвирване, над 15 часа фолклорна програма с родопска музика, алея на занаятите и конкурс за най-дълго свирене на гайда.

За гостите на събора са осигурени безплатна зона за паркиране и къмпинг, а събитието е с вход свободен.

Фестивалната гайдарска програма се открива по обяд на 2 август на сцена на Илинденските поляни. В първата вечер от събора ще звучат концерти на Ваня Вълкова и оркестър „Евридика“.  21-то издание на традиционното гайдарско надсвирване започва в  10 часа на 3 август с участието на десетки гайдари от цялата страна. 
По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Почина бебето, транспортирано от Кърджали в Стара Загора миналият петък

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение в тежко увредено състояние. До седмица се очаква резултатът от направената аутопсия, каза доц. Мумджиев. Припомняме, че..

публикувано на 24.07.24 в 14:17

Традиционната среща на момчилградчани продължава трети ден

Трети ден продължава традиционната среща на момчилградчани Момчилград винаги в сърцето ми. Програмата днес включва турнир по спортен бридж, който ще се проведе следобед от 14 часа. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов "Писмо от Балканите". Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир,..

публикувано на 24.07.24 в 13:04

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация готви протести

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма и до КРИБ за опасността от фалити в следствие на високата цена на тока в случай, че не се предвидят компенсации за бизнеса. Според..

публикувано на 24.07.24 в 12:50

В Момчилград провеждат юлската сесия

Сесия на общинския съвет се провежда в Момчилград. Дневният ред включва 13 точки. Съветниците ще определят средищните детски градини и училища за следващата учебна година, както и колко и къде ще бъдат защитените учебни заведения на територията на общината. Решение ще се вземе и за броя на децата в групите в детските градини. Общенският съвет на..

публикувано на 24.07.24 в 11:27

Помощта за пострадалите от пожара животни не може да бъде транспортирана

Земеделски производители събраха десетки тонове храна за животните на фермерите, които пострадаха при пожарите, но помощта не успява да стигне до нуждаещите се заради скъп транспорт. Транспортни фирми искат по 3 лв на километър, за да откарат дарението до пострадалите от Свиленградско - каза председателят на Сдружение "Обединени земеделски..

публикувано на 24.07.24 в 10:20

БЧК набира средства за пострадалите от пожарите в страната

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на средства, които ще бъдат използвани за оказване на спешна помощ и подпомагане на пострадалите от пожарите на територията на цялата страна. Това съобщи Светломира Димитрова, директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.  Тя посочи, че хората имат  нужда от финансови средства, за да..

публикувано на 24.07.24 в 09:20

Показват картини на ученици от Смолян в парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае..

публикувано на 24.07.24 в 09:50