Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След горещата вълна в Гърция очакват кратки бури с интензивни дъждове

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция температурите се понижиха, но мълнии запалиха нови пожари.

След горещата вълна, продължила над 10 дни, прогнозата за днес и утре е за кратки бури с интензивни дъждове на много места в страната.

Градушка с размер на орех удари град Лариса. От Земеделската организация в района съобщават за значителни щети на реколтата от ябълки, круши и праскови.

От силния дъжд в Александруполис се наводниха пътища, приземни етажи на домове и магазини.

В няколко села около града пътищата потънаха в кал.

Движението е по обходни маршрути.

Въпреки понижаването на температурите за денонощие избухнаха 66 пожара. Пет от тях бяха предизвикани от мълния в Коринт.

Има активни огнища на Крит, област Атика и Пелопонес.

Общинските власти на Александруполис намериха изтощени и починали коне по делтата на река Марица поради липсата на питейна вода в горещото време.

Оказва им се помощ на места, разположени близо до реката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

платена публикация
Как куркуминът и маслото от черен кимион могат да бъдат полезни при ставни болки

Куркуминът и маслото от черен кимион са две мощни природни вещества, които имат множество здравословни ползи сами по себе си. Когато се комбинират, тези две съставки създават синергия, която може да предложи още по-значителни ползи за здравето. В тази статия ще разгледаме какви са връзките между куркумин и масло от черен кимион и как те могат да..

обновено на 24.07.24 в 11:12

В пожара на гръцка територия няма промяна

Горски служители, пожарникари и военни продължават да охраняват рисковата зона в планината Славянка и да разширяват просеките към Гърция, където осми ден бушува пожар. Няма промяна в ситуацията на гръцка територия, където борбата с огъня продължава само от въздуха, с хеликоптери и самолети.  В България е локализиран огънят в ямболските села Воден,..

публикувано на 24.07.24 в 10:50
Поздрав от българския Модул за наземно гасене на горски пожари в Р Гърция

Гръцки медии: Благодарим на българските пожарникари

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава. Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват днес централните гръцки медии под заглавие "Гърция благодари на българските пожарникари" за помощта при..

публикувано на 23.07.24 в 14:30
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк оглави комисията по правни въпроси в Европарламента

Евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк бе избран за председател на комисията по правни въпроси в Европейския парламент. Още четирима наши представители в Европарламента получиха ръководни места в комисиите. Евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова бе избрана за първи заместник-председател на комисията..

публикувано на 23.07.24 в 14:00

В Кърджали за четвърти път пръскат срещу кърлежи и комари

Тази вечер от 21:00 до 06.00 ч. сутринта на 19 юли /петък/ 2024г. ще се извърши пръскане срещу комари и кърлежи. Това съобщават от общинската администрация в Кърджали.  Ще бъдат третирани площи на територията на целия град - паркове, междублокови пространства в централна градска част и кварталите, зелени площи, районите на религиозните храмове, площите..

публикувано на 18.07.24 в 16:46

Проверяват двама шофьори, опитали да набедят жени за превишена скорост

Двама мъже са направили опит да прехвърлят вината си за скоростно шофиране върху жени. От МВР-Кърджали съобщиха, че в Районното управление в Кирково са започнати две проверки за  потвърдени неверни данни в писмена декларация във връзка с издадени електронни фишове за превишена скорост.  Собственици на леки автомобили „Тойота“ и „Мерцедес“ са подали..

публикувано на 18.07.24 в 10:28

Избраха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии

Избрани бяха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".  Петър Кънев от "БСП за..

публикувано на 17.07.24 в 13:40