Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство


Поредната мантра, която се разпространява сред обществото, е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис.

По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и координация между тях.

Според Азис доказателство за това е, че всички областни и общински организации са излезли с декларации в подкрепа на почетния председател на ДПС и едновременно с това са обявили, че снемат доверието от онези депутати от ПГ на ДПС, които застанаха зад Делян Пеевски.

А дали вече е решена съдбата на Пеевски, за което загатна в свое изказване президентът Радев? На този въпрос Хасан Азис отговори така: „В предишни години, при решаване на проблеми и ситуации, които трябваше да се преодоляват, почетният председател беше казал, че ДПС може да се променя, но не може да се подменя“.

ДПС тръгна в посока, която няма нищо общо с нашите ценности, както и с очакванията на хората, и за това срещна колективния ДПС-арски инстинкт за съхранение, коментира Азис.

Той изрази убеденост, че и в този случай ДПС ще преодолее кризата със силата на опита и на традициите, изградени през годините, а именно – със заедността и демокрацията.

Хасан Азис призова членовете и симпатизантите на ДПС да се освободят от страха, който ги е обсебил, за да вървят по пътя на единството и заедността на партията.

Бившият кмет на Кърджали остро осъди твърденията, че вътрешнопартийните проблеми на ДПС представляват заплаха за етническия мир в страната.

„В кой момент се постави въпросът за етническия мир?, попита Азис. Несериозно е проблемите на определена група хора да бъдат повод да се повдига този въпрос, посочи Хасан Азис. Той е категоричен, че ДПС остава един от гарантите и носителите на етническия модел в България.

Попитан дали е възможно да се сформира правителство в рамките на 50-то НС доц. Азис посочи, че според него на този етап е важно да се поставят основите на един конструктивен диалог, който да продължи и в бъдещия парламент.

„Българската политическа система има нужда от системни партии, които да бъдат в основата на стабилно управление на страната. Има нужда от силни, стабилни ценностни политически партии, които да гарантират развитието на страната ни.“, заяви Хасан Азис.

Повече, чуйте в прикачения файл. С Хасан Азис разговаря Гинка Динчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спасиха елен лопатар, оплел рогата си в телена ограда край Македонци

Служители на ДЛС "Женда" спасиха елен лопатар, оплел рогата си в телена ограда. Сигналът е подаден на тел. 112 от очевидец, който забелязал животното покрай селскостопанската ограда, в землището на село Македонци. Веднага на място пристигат служители на Държавното ловно стопанство и представител на ловно-стопански район „Гледка“, които освобождават..

публикувано на 01.08.24 в 16:52

Все още записват за спортния полумаратон за купата на кмета на Ардино

Продължава записването на състезателите за спортния полумаратон „Ардино - Дяволски мост - Ардино“ за купата на кмета на община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август в рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино“ в следните възрастови групи: юноши и девойки от 14 до 18 години, мъже и жени над 18 години без определена горна граница..

публикувано на 01.08.24 в 15:40

Внимание! Строителни скелета по пътя спирка Джебел-Момчилград

Внимание към шофьорите ! По моста на пътя спирка Джебел-Момчилград са разпиляни строителни скелета.  Снимката ни изпрати нашият слушател Метин Хасан.

публикувано на 01.08.24 в 15:27

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2 570 евро , това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 14:41

Маслини дават плод в Груево

Маслини в Груево.  Звучи като вълнуващо събитие за селото, пише нашият слушател Метин Хасан. Засаждането на маслинови дървета и успешното им плододаване в България е рядкост, особено в райони като Момчилград, където климатичните условия не са типични за този вид култура. Хазел Мустафа има с какво да се гордее, о собено след като маслиновите..

публикувано на 01.08.24 в 12:05

В Ардино актуализираха списъка със защитени и средищни училища

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание в 19 точки . Клетва положи нов общински съветник от ДПС, Зехра Хасанова. Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023 г., който включва и годишните финансови отчети за миналата година за изразходваните средства за капиталови разходи,..

публикувано на 01.08.24 в 11:36

39-годишен заплашва по-млад с брадва

За отправени закани за саморазправа кърджалиец е задържан в полицейското управление. След полунощ  на улица в Кърджали възникнал конфликт между 39-годишния мъж и 23-годишен, при който по-възрастният проявил словесна агресия и заплашил опонента си с брадва. Авторът на заплахите е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувана е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26