Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха елен лопатар, оплел рогата си в телена ограда край Македонци

Служители на ДЛС "Женда" спасиха елен лопатар, оплел рогата си в телена ограда. Сигналът е подаден на тел. 112 от очевидец, който забелязал животното покрай селскостопанската ограда, в землището на село Македонци. Веднага на място пристигат служители на Държавното ловно стопанство и представител на ловно-стопански район „Гледка“, които освобождават лопатара и го пускат на свобода. Благодарение на бързата реакция на екипа, пристигнал на мястото, красивото животно е спасено. По тялото на елена не е имало сериозни наранявания, съобщават още от Държавно ловно стопанство „Женда“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство

Поредната мантра, която се разпространява сред обществото , е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис. По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и..

публикувано на 01.08.24 в 16:19

Все още записват за спортния полумаратон за купата на кмета на Ардино

Продължава записването на състезателите за спортния полумаратон „Ардино - Дяволски мост - Ардино“ за купата на кмета на община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август в рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино“ в следните възрастови групи: юноши и девойки от 14 до 18 години, мъже и жени над 18 години без определена горна граница..

публикувано на 01.08.24 в 15:40

Внимание! Строителни скелета по пътя спирка Джебел-Момчилград

Внимание към шофьорите ! По моста на пътя спирка Джебел-Момчилград са разпиляни строителни скелета.  Снимката ни изпрати нашият слушател Метин Хасан.

публикувано на 01.08.24 в 15:27

Най-ниската минимална работна заплата в ЕС е в България

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2 570 евро , това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро, а в Люксембург с близо 70. На втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 14:41

Маслини дават плод в Груево

Маслини в Груево.  Звучи като вълнуващо събитие за селото, пише нашият слушател Метин Хасан. Засаждането на маслинови дървета и успешното им плододаване в България е рядкост, особено в райони като Момчилград, където климатичните условия не са типични за този вид култура. Хазел Мустафа има с какво да се гордее, о собено след като маслиновите..

публикувано на 01.08.24 в 12:05

В Ардино актуализираха списъка със защитени и средищни училища

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание в 19 точки . Клетва положи нов общински съветник от ДПС, Зехра Хасанова. Общинските съветници приеха отчета за изпълнение на бюджета на община Ардино за 2023 г., който включва и годишните финансови отчети за миналата година за изразходваните средства за капиталови разходи,..

публикувано на 01.08.24 в 11:36

39-годишен заплашва по-млад с брадва

За отправени закани за саморазправа кърджалиец е задържан в полицейското управление. След полунощ  на улица в Кърджали възникнал конфликт между 39-годишния мъж и 23-годишен, при който по-възрастният проявил словесна агресия и заплашил опонента си с брадва. Авторът на заплахите е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувана е..

публикувано на 01.08.24 в 11:26