Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санират пет многофамилни жилища в Хасково

Снимка: БГНЕС

Пет многофамилни жилищни сгради са одобрени за енергийна ефективност по етап II по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството обяви резултатите.

Пет проектни предложения от Община Хасково са одобрени за финансиране и предстои подписване на договори между МРРБ и Общината. Одобрените многофамилни жилищни сгради, които ще бъдат финансирани със средства от Националната програма и с финансов принос на собствениците. 

Към настоящия момент за 16 многофамилни жилищни сгради в община Хасково предстои подписване на договори за финансиране.

11 са блоковете, утвърдени по първия етап на Програмата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимка Община Крумовград

Плувното лято в Крумовград приключва през август

Организираните спортните дейности по Спортен календар на общината продължават и през месец август През месец юли стартираха летните спортни игри за деца и юноши, организирани по Спортния календар на общината. Уроците по плуване на басейн „Оазис“ продължават до края на месец август с демонстрации на уменията, придобити под ръководството на..

публикувано на 03.08.24 в 14:34

Майстори на траханата се събират в Плевун

В Ивайлоградското село Плевун се провежда първи празник на траханата. Празникът е по идея на Теменужка Матева,  подкрепен от община Ивайловград.  Теменужка Матева, съорганизатор на първия празник на траханата в село Плевун: " Всъщност сме поканили гости от всички райони на България , включително и гости от чужбина ще имаме. Всеки от тях ще..

публикувано на 03.08.24 в 15:00

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори . След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 14:14

Чума по животните в района на Комотини

В Гърция откриха заразени животни с чума в района на Комотини , близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават , съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната до..

публикувано на 03.08.24 в 13:24

В Гела се провежда гайдарски събор

Двадесет и първото гайдарско надсвирване в Гела вече започна. Илинденските поляни в близост до родопското село Гела отново ще бъдат домакин на голямото надсвирване с гайди, предаде репортер на БГНЕС. Хиляди посетители и ценители на хубавата музика от цялата страна са тук, за да се насладят на магията на гайдите.  По традиция през първия ден  се..

публикувано на 03.08.24 в 13:20

Висок е рискът от пожари в Кърджали и Хасково

За събота, 3-ти август, индексът за пожароопасност се повишава до максимална степен - червено, за голяма част от страната - почти цяла Северна България, югоизточните области, а също - Пловдив, Кърджали и Хасково, както и поречието на река Струма. Това показва справка на сайта на НИМХ. В тези райони са възможни бързо разпространяващи и трудни..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм"

Турция спря достъпа до социалната мрежа "Инстаграм" (Instagram). Говорителят на турския президент критикува мрежата, защото не позволявала на потребителите необезпокоявано да изразяват тъгата си по убития политически лидер на палестинската терористична организация "Хамас". От турската комуникационна агенция отказаха коментар дали коментарите на Алтун имат..

публикувано на 02.08.24 в 17:00