Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Падна таван на сватбен салон в Кърджали. Има пострадали (ВИДЕО. СНИМКИ. ОБНОВЕНА)

4
Снимка: Нахит Догу

7 души, сред които и малко дете, пострадаха, след като се е срутил окачен таван на сватбен салон в Кърджали. Салонът се намира в местността "Горичката" на входа на града. Инцидентът е станал по време на проливния дъжд в района малко след 19.30 часа.

Пострадалите са транспортирани до спешния център на кърджалийската болница. По информация на Радио Кърджали, пострадалите са с порезни рани. Приети са в Спешното приемно отделение на болницата, където раните им са обработени. Състоянието им е стабилно, без опасност за живота.

На четирима души е оказана помощ на място от екипа на ЦСМП Кърджали. 

По време на инцидента е имало сватбено тържество с над 150 гости.

Очевидец разказа, че внезапно от един от отворите на осветлението, където е бил оркестърът, започнало да тече вода, след което конструкцията се срутила.Седмината пострадали се намирали под компрометираното място и са получили нараняванията си от падналия таван. 

Останалите гости на сватбеното тържество изпаднали в паника исе насочили към изхода на заведението. Няколко десетки празнуващи са пострадали от блъскане  и падане при паническото напускане на сградата, научи Радио Кърджали. На част от тях е оказана медицинска помощ на място.

Според присъстващи на тържеството е паднал окаченият таван от гипсокартон и това е предотвратило много по-сериозен инцидент.

Музикантът Орхан Тахир каза, че по време на интензивния дъжд окаченият таван е започнал да пропада.

„Точно не помня, в паниката всички започнаха да бягат, за да не останат под падащия таван.“

Първоначално гостите са решили, че е паднала част от конструкцията на окачения гипсокартонен таван, но след инцидента става ясно, че целият покрив на сватбения салон е компрометиран. Поддал е покривът на сградата, са първите наблюдения на огледа.

В момента на мястото на произшествието се извършва оглед, който се води от разследващ полицай, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. По случая ще бъде заведено досъдебно производство. Очаква се разследването да протече под ръководството на прокуратурата.





По публикацията работи: Божидар Чолаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В Момчилград отбелязаха 102 години от рождението на Нури Адалъ

В Момчилград бе отбелязана 102-рата годишнина от рождението на Нури Адалъ - борец за права и свободи, дисидент и почетен гражданин на града. Церемонията се проведе в парка, който носи неговото име.  Нури Адалъ е известен като българския Нелсън Мандела заради своята дългогодишна съпротива срещу комунистическия режим в България.  Той прекарва 26..

публикувано на 11.09.24 в 11:34

Един е загинал при пожари в областта от началото на годината

Един загинал и трима са пострадали за първите 8 месеца на 2024-та година при пожари.  Това сочи статистиката на РД ПБЗН за произшествията, станали от началото на годината до края на месец август, каза комисар Сергей Заимов, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.  За същия период на миналата..

публикувано на 11.09.24 в 11:10

Откриват новата учебна година във висшите учебни заведени я Кърджали.

150 студенти, от които 45 първокурсници посреща днес филиалът на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" в Кърджали. От 11 часа е откриването на новата учебна година за висшето училище. Това съобщи заместник-директорът на филиала Николина Иванова. "Готови сме да посрещнем както първокурсниците, така и нашите настоящи студенти, които..

публикувано на 11.09.24 в 10:15

Учениците от гимназията по Електрониката ще учат в 3 сгради заради ремонт

Заради ремонт учениците на Професионалната гимназия по Електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода“ ще започнат новата учебна година пръснати в три различни учебни заведения. Настанените в общежития също ще бъдат преместени, като ще ползват базата на Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“.  Това каза за Радио Кърджали..

публикувано на 11.09.24 в 09:40

НС обсъжда промените в Закона за опазване на околната среда на първо четене

Народното събрание ще обсъди на първо четене промени в Закона за опазване на околната среда, внесени от ГЕРБ и ДПС. Те предвиждат решенията на първоинстанционния съд да не подлежат на касационно обжалване, когато са свързани с обекти от национално значение и от стратегическа важност. В седмичната програма на депутатите е проектът на решение, свързан с..

публикувано на 11.09.24 в 09:00

До днес партиите и коалициите подават документи в ЦИК за участие в изборите

Днес в 17 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се Комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 08:30

Оранжев код за валежи е издаден за Кърджали и Хасково

Оранжев предупредителен код за валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Търговище, Шумен, Русе, Разград и Силистра. За областите Смолян, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Ловеч, Плевен, Бургас, Варна и Добрич кодът е жълт . Днес ще преобладава..

публикувано на 11.09.24 в 07:35