Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Кърджали: Няма привлечени към наказателна отговорност заради падналия таван на сватбен салон

Прокурор Петя Чотрова
Снимка: Галина Кючукова, Радио Кърджали


Към този момент няма привлечени към наказателна отговорност лица заради инцидента със срутилия се таван на сватбен салон, каза Петя Чотрова, говорител на Районна прокуратура – Кърджали.

Задържаните по закона за МВР трима души ще бъдат освободени до събирането на повече доказателства. Работния текст, по който е образувано досъдебното производство, е за леко наказуемо, непредпазливо деяние и не предполага да се иска  по-тежка мярка на задържаните три лица, като задържане под стража.

Санкцията за това деяние е лишаване от свобода до две години или пробация, заяви говорителят на Районна прокуратура – Кърджали.

Предстои назначаването на съдебно –технически и съдебномедицински експертизи за установяване на вида и механизма на нанесените телесни повреди, както и дали е на лице причинна връзка между настъпилия инцидент и причинените телесни увреждания, обясни Чотрова.

За целта ще бъде изискана цялата документация, касаеща строежа, строителния надзор и стопанисването на обекта. Дали са извършвани ремонтни дейности, както и дали е отдаван под наем.

При установяване на нарушения, е възможно да бъдат привлечени и други лица към наказателна отговорност, посочи говорителят на Районната Прокуратура.

Престои да бъде извършен повторен оглед на сватбения салон, тъй като вчера метеорологичните условия са затруднили разследващите органи. В него ще участват и вещи лица. Ще бъдат разпитани още свидетели на инцидента, допълни Петя Чотрова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сватбеният салон е все още в гаранционен срок след въвеждането му в експлоатация

Сватбеният салон, чийто покрив рухна, все още е в гаранционен срок след приключване на строителството и въвеждане на обекта в експлоатация. Това става ясно в писмен отговор на Община Кърджали на въпроси на Радио Кърджали. Обектът е въведен в експлоатация с удостоверение, издадено от общината през март 2020 г. От тогава тече и..

публикувано на 06.08.24 в 15:29

Кога през октомври ще бъдат новите избори

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство. Трите..

публикувано на 06.08.24 в 15:03

Отпада пълната забрана за косене на трева

Министерството на земеделието въвежда нов режим на косене на земеделците.  След като заради пожарите в страната беше наложена пълна забрана на косенето на трева и машинно почистване на храсти в периода от 18 юли до 18 август, сега е издадена нова заповед. Забраната за косене важи само за часовия диапазон от 10 до 18 часа. Промяната е направена по..

публикувано на 06.08.24 в 14:50
снимката е илюстративна

Жена пострада при пожар от газова бутилка

53-годишна жена пострадала при пожар в жилище в Кърджали.  Произшествието е станало около 16 часа в понеделник, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Пожарът е предизвикан от  теч от газова бутилка при включване на газов котлон. Става възпламеняване, при което изгарят дограма, котлонът и газовата бутилка. На място е изпратен..

публикувано на 06.08.24 в 11:08

Полицията разследва инцидента в сватбения салон

Разследване за паднал таван на сватбен салон в Кърджали е започнато в РУ – Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.  Около 19,30 часа снощи  подаден сигнал, че в заведението се е срутил окачен таван от гипсокартон. Незабавно на място са изпратени четири патрулни автомобила от РУ – Кърджали и Пътна полиция, шестима пожарникари от службата..

публикувано на 06.08.24 в 10:49

Трима от пострадалите сватбари остават в болница под наблюдение

Трима от пострадалите седем сватбари остават под наблюдение в болницата в Кърджали.  От болничния пресцентър съобщиха, че в хирургично отделение са хоспитализирани жена на 80 години и две деца на 10 и 14 години, които се намират в добро общо състояние и без опасност за живота. На 5 август в Спешно приемно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас..

публикувано на 06.08.24 в 10:14

Има трима задържани за инцидента с падналия окачен таван

Трима души за задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство за инцидента с падналия гипсокартонен таван в сватбена зала в Кърджали снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР за БТА. Двама мъже на 52 и 57 г., и жена на 46 г. са в полицейския арест за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на..

публикувано на 06.08.24 в 09:58