Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Георги Кулов
Снимка: БГНЕС

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия. 

"Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако не стане чудо и в последния момент, и то според мен под въздействие на външни фактори, не се постигне някакво разбирателство и запазване единството. Но факт е че на ДПС бяха нанесени тежки рани и тя трудно би си възстановила авторитета дори и да запази единството", каза още Георги Кулов. 

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Свободните места в гимназиите в областта са около 190

Девет ученици са класирани в четвъртия етап на кампанията за прием след 7 клас в профилирани и професионални гимназии в област Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. "Трима са записани днес, но знаем, че утре изтича срока, така че имат достатъчно време да се запишат и..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Топовград

Отмениха бедственото положения в общините Харманли и Топовград заради големия пожар, който възникна край село Черепово.  Със своя заповед областният управител на Хасково Мехмед Атаман отмени  бедственото положение в 12:00 часа на обяд днес, тъй като пожарът вече е овладян и няма опасност за населените места.  Копие от заповедта  е изпратена на..

публикувано на 08.08.24 в 15:10
Откритата при проверка на

Откриха около 22 кг марихуана и близо 9 кг кокаин на "Капитан Андреево"

Марихуана във фабрични кухини на автомобил и кокаин по телата на на пътници откриха митничарите от отдел „Борба с наркотрафика“  на митнически пункт „Капитан Андреево при две отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Вчера на пункта пристига лек автомобил, в който..

публикувано на 08.08.24 в 14:40

Полицията в Северна Гърция взима допълнителни мерки за сигурност

Гръцката полиция взема допълнителни мерки по защита сигурността на гражданите в районите на Северна Гърция. Откриват и полицейска школа в Ксанти. Вземат се мерки по увеличаване на сигурността в северната част на страната и спиране на престъпността на региона, заяви министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис от Ксанти. По отсечката..

публикувано на 08.08.24 в 14:15

Петима са задържани след сбиване в Смолян

Петима души са задържани в полицията в Смолян след сбиване, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Снощи около 22:15 часа, на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал, прераснал в сбиване между група мъже в района на ул. "Станевска". 44-годишен смолянчанин е със счупени зъби на горната челюст. В резултат от проведените незабавни..

публикувано на 08.08.24 в 12:50

Спряха незаконно превозване на животни

Незаконен превоз на животни установиха полицейски служители в хода на специализирана операция, проведена на територията на РУ - Кирково на 7-ми август. При извършена проверка в село Бенковски на товарен „Мерцедес“ полицаите констатирали, че 28-годишният водач превозва 31 броя овце без ушни марки и необходимите документи. Служител на Областната..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Нарастват заразени с чума животни в Гърция, умъртвени са вече над 18 000

Увеличават се положителните проби на заразени животни от чума в Гърция. Засилват се мерките, като се проверява и качеството на млякото. Над 18 хиляди животни са умъртвени поради разпространение на чумата сред овце и кози, съобщават санитарните власти. Вземат се проби от всички ферми. Под пълна забрана е транспортирането на животни в страната...

публикувано на 08.08.24 в 11:15