Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 59-годишен за пожара край с.Щерна

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

59-годишен е задържан като съпричастен към големия пожар в землището на село Щерна със значителни материални щети. 

По първоначални данни мъжът е проявил небрежност при боравене с огън, опитал се да загаси пламъците, но не успял. 

Пожарът възникна на 13 август малко след 17 часа и обхвана около 150 декара площ. 

В потушаването му бяха включени сили от три пожарни служби, горски работници и местно население. 

Дежурна оперативна група от РУ – Джебел вчера е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за палеж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тръгнал е пожар край Комотини

Пожар е възникнал на няколко километра североизточно от Комотини  и близо до прохода Маказа. Мобилизирани са пожарникари, съобщават местни гръцки медии.  Огънят е избухнал в подножието на защитена местност до село Каридия в гората на Нимфея. Пламъците са големи. От една страна е селото, а от друга защитената гората. Местната система за..

публикувано на 15.08.24 в 14:18

Д-р Себахат Мехмед: Летният грип трудно отстъпва без диета

Почивката на море или планина лесно може да бъде помрачена, ако прихванем летен грип или друг вирус. какви лекарства и хранителни добавки да подготвим за семейната аптечка, с оглед и на най-честите здравни неразположения на децата. Какво да правим при хранително натравяне и кога да търсим спешна медицинска помощ . И още - достатъчно надеждни ли са..

публикувано на 15.08.24 в 14:10

Проф. Юксел Йозкан: Разцеплението в ДПС ще стимулира избирателите в Турция

Според проф. Юксел Йозкан, бивш депутат в турския Меджлис и бивш дългогодишен председател на изселническа организация "Балгьоч" , разцеплението в ДПС ще стимулира изселниците и те ще са по-активни на предстоящите избори. „Разцеплението в ДПС ще задълбочи политическата криза в страната. Разбира се, това пък от своя страна ще се отрази и на..

публикувано на 15.08.24 в 11:25

Къща и две пристройки изгоряха при пожар в Хасковско

Къща и две неизползваеми пристройки за животни са изгорели в село Дъбовец, община Любимец.  Пожарът избухна вчера следобед, съобщиха от  Областната дирекция на МВР в Хасково, предаде БТА.  Установено е, че пламъците са избухнали в двор на къща, обитавана от 65-годишен мъж, който е задържан за 24 часа.  По случая се води досъдебно производство.  Към..

публикувано на 15.08.24 в 11:01

18-годишен мотоциклетист пострада

Две са пътните произшествия вчера в областта. 19-годишен мотоциклетист пострадал при катастрофа в Кърджали около 16 часа. Водачът загубил контрол над управлението и паднал на пътното платно. Напуснал мястото, без да уведоми контролните органи и след около час посетил Филиала на спешна помощ в Момчилград. След прегледи е бил освободен за домашно лечение...

публикувано на 15.08.24 в 10:57
Снимката е илюстративна

Голямо количество дрога е открита в Комунига, доставил я тийнейджър

Голямо количество наркотик е открито и иззето от жилище в село Комунига. При извършено претърсване полицаи от РУ – Кърджали открили около 1,4 кг суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана. По първоначални данни дрогата е доставена от 18-годишен. Младежът е бил установяван да управлява автомобил след употреба на наркотично вещество. По..

публикувано на 15.08.24 в 10:46

Очакват над 2 хиляди души на събора в кв. "Гледка"

Днес в кърджалийския квартал Гледка ще се проведе традиционния събор, който е от културния календар на община Кърджали. Съборът се организира от читалище "Родопски фар - 1938" с подкрепата на общината. Председателят на на читалището Иван Узунов каза, че тове е най-старият събор. Първото му издание е било през 1938 година, а през 2023-а е събрал над 2..

публикувано на 15.08.24 в 09:15