Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три основни училища и три детски градини в община Черноочене стават защитени

Снимка: Мехмед Реджеб

Три основни училища в община Черноочене стават защитени. Това са учебните заведения в селата Габрово, Комунига и Лясково. 
В Житница, Габрово и Лясково детските градини също ще бъдат защитени. Средищни ставата училищата в селата Комунига и Черноочене. 
Предложенията бяха гласувани на заседание на общинския съвет в Черноочене.
„Предизвикателствата на демографската криза създават трудности пред образованието в малките населени места, но Община Черноочене ще продължава да дофинансира издръжката на слетите и маломерните паралелки във всички училища“, заяви кметът на Общината - Айджан Ахмед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

71-годишен мъж загина след падане в дере

Трупът на 71-годишен е бил намерен вчера в землището на село Бялка.  Дежурна оперативна група от РУ – Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. По първоначални данни възрастният човек е паднал в дере и е загинал.  Няма данни за насилствена смърт. Тялото е било изнесено от спасители от РСПБЗН – Кърджали и транспортирано от медицински..

публикувано на 16.08.24 в 10:51

Продължава изграждането на първия закрит плувен басейн с минерална вода в Източните Родопи

По график се изпълняват всички дейности по изграждането на първия закрит плувен басейн с минерална вода в Източните Родопи, съобщиха от общинската администрация в Джебел . Първата копка на басейна, който ще бъде с полуолимпийски размери, бе направена в средата на март.   Проектът се очаква да бъде завършен в предвидените срокове. Закритият плувен..

публикувано на 16.08.24 в 10:28

Не могат да открият Гайтански и Мавродиев

Днес ще стане ясно дали от прокуратурата ще поискат удължаване на мярката за неотклонение на единствения задържан по аферата с необезпечения кредит от близо 150 милиона лева - Иван Георгиев. Той е управител на "Роудуей кънстракшън", фирмата, получила скандалния кредит. Георгиев беше задържан за 24 часа. По аферата ще бъдат обвинени и бившият шеф на..

публикувано на 16.08.24 в 09:29

Днес е последният работен ден на депутатите

Днес е последният работен ден на депутатите от 50-ия парламент преди да излязат в лятна ваканция.   На днешното заседание те трябва да изслушат четирима служебни министри заради кризата с водата. Изслушването, внесено от парламентарната група на БСП за България, беше предвидено за вчера, но беше отложено заради липса на кворум.

публикувано на 16.08.24 в 09:23
комар

НЦЗПБ: Вероятно у нас има скрити форми на западнонилска треска

От началото на годината в България няма регистрирани заболели със западнонилска треска .   Вероятно у нас обаче има скрити форми на западнонилска треска или такива, които не се диагностицират правилно, съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести. За това говорят многобройните случаи на инфекцията докладвани в редица европейски и..

публикувано на 15.08.24 в 17:03

Тръгнал е пожар край Комотини

Пожар е възникнал на няколко километра североизточно от Комотини  и близо до прохода Маказа. Мобилизирани са пожарникари, съобщават местни гръцки медии.  Огънят е избухнал в подножието на защитена местност до село Каридия в гората на Нимфея. Пламъците са големи. От една страна е селото, а от друга защитената гората. Местната система за..

публикувано на 15.08.24 в 14:18

Д-р Себахат Мехмед: Летният грип трудно отстъпва без диета

Почивката на море или планина лесно може да бъде помрачена, ако прихванем летен грип или друг вирус. какви лекарства и хранителни добавки да подготвим за семейната аптечка, с оглед и на най-честите здравни неразположения на децата. Какво да правим при хранително натравяне и кога да търсим спешна медицинска помощ . И още - достатъчно надеждни ли са..

публикувано на 15.08.24 в 14:10