Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 плувци участват в традиционното преплуване на язовир Кърджали

11-тото поред традиционно преплуване на яз. Кърджали ще се проведе в събота, 17 август - в залива Енчец.

Около 40 плувци - мъже, жени и деца ще се включат в 11-тото поред традиционно преплуване на яз. Кърджали, което ще се проведе в събота, 17 август в залива Енчец от 9 часа.

Сборният пункт е рано сутринта в 8 часа до кораба-ресторант "Емона" на залива край Енчец. След инструктаж и загрявка ще бъде даден старт на преплуването. То се организира от треньора по водна топка Величко Карабоюков.

Величко Карабоюков: „За първи път има толкова голям интерес към събитието.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
ОУ „Васил Левски“, с. Дрангово

Шинаси Сюлейман: Училището в Дрангово трябва да е сред защитените

Министърът на образованието Галин Цоков отказа със своя заповед да закрие основно училище „Васил Левски“ в село Дрангово, община Кирково. Решението за закриването на 100-годишното училище е на общинския съвет в Кирково, а мотивите са, че школото е отпаднало от списъка със защитените училища в страната през миналата година и Общината е в невъзможност да го..

публикувано на 16.08.24 в 14:09

71-годишен мъж загина след падане в дере

Трупът на 71-годишен е бил намерен вчера в землището на село Бялка.  Дежурна оперативна група от РУ – Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. По първоначални данни възрастният човек е паднал в дере и е загинал.  Няма данни за насилствена смърт. Тялото е било изнесено от спасители от РСПБЗН – Кърджали и транспортирано от медицински..

публикувано на 16.08.24 в 10:51

Продължава изграждането на първия закрит плувен басейн с минерална вода в Източните Родопи

По график се изпълняват всички дейности по изграждането на първия закрит плувен басейн с минерална вода в Източните Родопи, съобщиха от общинската администрация в Джебел . Първата копка на басейна, който ще бъде с полуолимпийски размери, бе направена в средата на март.   Проектът се очаква да бъде завършен в предвидените срокове. Закритият плувен..

публикувано на 16.08.24 в 10:28

Три основни училища и три детски градини в община Черноочене стават защитени

Три основни училища в община Черноочене стават защитени. Това са учебните заведения в селата Габрово, Комунига и Лясково.  В Житница, Габрово и Лясково детските градини също ще бъдат защитени.  Средищни ставата училищата в селата Комунига и Черноочене.  Предложенията бяха гласувани на заседание на общинския съвет в Черноочене. „Предизвикателствата..

публикувано на 16.08.24 в 10:19

Не могат да открият Гайтански и Мавродиев

Днес ще стане ясно дали от прокуратурата ще поискат удължаване на мярката за неотклонение на единствения задържан по аферата с необезпечения кредит от близо 150 милиона лева - Иван Георгиев. Той е управител на "Роудуей кънстракшън", фирмата, получила скандалния кредит. Георгиев беше задържан за 24 часа. По аферата ще бъдат обвинени и бившият шеф на..

публикувано на 16.08.24 в 09:29

Днес е последният работен ден на депутатите

Днес е последният работен ден на депутатите от 50-ия парламент преди да излязат в лятна ваканция.   На днешното заседание те трябва да изслушат четирима служебни министри заради кризата с водата. Изслушването, внесено от парламентарната група на БСП за България, беше предвидено за вчера, но беше отложено заради липса на кворум.

публикувано на 16.08.24 в 09:23