Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С променлива облачност и температури около 35 градуса започва седмицата

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°.

В Кърджали и Хасково в понеделник облачността ще е променлива. Максималните температури ще са около 35°. Слънчев, но с облаци, дъжд и гръмотевици ще е вторият ден от седмицата. В сряда се очаква температурите да се понижат леко, до 33°. В сряда, според синоптиците, леко ще превали. От четвъртък ще започне отново покачване на температурите. Почивните дни ще са отново слънчеви, с високи августовски температури.

В Смолян първите три дни от седмицата ще са облачни, с дъжд и гръмотевици. Максималните температури ще са около 25°. От четвъртък ще започне повешаване на температурите, дъждовете ще спрат.

В планините в понеделник ще е предимно слънчево. В западната половина на страната ще има купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. На повече места в масивите в Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Има условия и за градушки. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по билата и върховете - предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 20°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето сутринта в повечето райони ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.


По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Поевтиняват сезонните плодове и зеленчуци на пазара в Кърджали

През изминалата седмица леко поевтиняха сезонни плодове и зеленчуци на Пазара в Кърджали, съобщава сайтът Кърджали бг вести. Най-изгодно за кърджалийци се продаваха в неделния ден. Търговците сваляха цените, за да се отърват от стоката и да заредят с прясна, видя репортер на сайта. Поевтиняване на сезонните плодове отчитат през изминалата седмицата от..

публикувано на 19.08.24 в 10:09
Горица Грънчарова–Кожарева

Обявяват състава на новото служебно правителство

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове.  Горица Грънчарова- Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт. След това държавният глава трябва да издаде указ за назначаването на служебното правителство и да насрочи..

публикувано на 19.08.24 в 07:51

39 пияни и дрогирани зад волана са санкционирани за денонощие

28 пияни и 11 дрогирани водачи са заловени от полицията при акции в страната през изминалото денонощие. Това съобщават от МВР.  От началото на акцията са проверени 12 432 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 14 411 водачи и пътници. Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.  Акцент в операцията на..

публикувано на 18.08.24 в 17:13

Осем са арестувани досега за сбиването в бар в Халкидики

Общо осем са досега арестуваните за участие в сбиването с ранени на бар в Халкидики.За последните трима не се уточнява дали са български граждани. С полицейска охрана са и тримата пострадали, настанени в болницата в Полигирос. Властите очакват разрешение от лекуващите лекари, за да бъдат разпитани и те.В сила е версията, че един от ранените е..

публикувано на 18.08.24 в 16:17

Предстоят летните сесии на държавните зрелостни изпити

Ученици в област Кърджали, които ще се явят на Държавен зрелостен изпит по БЕЛ на 22 август, са 141, съобщи за Радио Кърджали Снежа Калитвенцова, старши експерт в РУО-Кърджали. Това са зрелостници, които не са успели да се явят на редовните дати на матурите, включително и от минали години, или такива, които не са успели да ги издържат успешно. На 23..

публикувано на 18.08.24 в 15:29

В Златоград ще има филиал на Университета по хранителни технологии

Кметът на Златоград Мирослав Янчев и ректорът на Университета по хранителни технологии (УХТ) проф. Галин Иванов подписаха меморандум за съвместна дейност, който предвижда разкриване на филиал на университета в родопския град, съобщи пред БТА кметът на общината. Планира се университетският филиал да приеме първите студенти за учебната 2025-26 г. Община..

публикувано на 18.08.24 в 11:54

Интензивен е трафикът на ГКПП "Маказа"

За засилен трафик на граничните с Гърция контролно-пропускателни пунктове "Маказа" и "Кулата" съобщават от Гранична полиция. Трафикът е интензивен на изход и вход за леки автомобили. Към 11 часа колоната от чакащи да излязат от България автомобили на "Маказа" е малко повече от 600 метра, а на вход - повече от километър. Във връзка със..

публикувано на 18.08.24 в 11:18