Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поевтиняват сезонните плодове и зеленчуци на пазара в Кърджали

Снимка: Божидар Чолаков

През изминалата седмица леко поевтиняха сезонни плодове и зеленчуци на Пазара в Кърджали, съобщава сайтът Кърджали бг вести. Най-изгодно за кърджалийци се продаваха в неделния ден. Търговците сваляха цените, за да се отърват от стоката и да заредят с прясна, видя репортер на сайта.
Поевтиняване на сезонните плодове отчитат през изминалата седмицата от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По-ниска е цената на прасковите, кайсиите, дините и пъпешите. Поскъпват лимоните и бананите.
Поевтиняват оранжерийните краставици, морковите, зрелият кромид лук и зелените чушки. Повишава се цената на зелето, доматите и картофите.
Кравето сирене поскъпва с 0,6 на сто до 10,97 лева за килограм, сочат данните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Президентът Румен Радев

Изборите се отлагат. Няма да има кабинет "Кожарева"

 Президентът Румен Радев по време на срещата си с номинирана за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева заяви, че изборите се отлагат. Държавният глава заяви, че няма да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство и заради това поредните парламентарни избори няма да се проведат на 20 октомври. Причината –..

публикувано на 19.08.24 в 11:39
Горица Грънчарова–Кожарева

Кожарева остави основната част от стария кабинет. Калин Стоянов - начело на МВР

Политическата нестабилност в България не е преодоляна. Затова изключително важно е днес да бъде намерен диалог между институциите, които управляват държавата. Вярвам, че спазването на конституционния принцип за разделение на властите е основна предпоставка за намаляване на напрежението. Честата смяна на правителства засилва усещането на..

публикувано на 19.08.24 в 11:22

Рокери от Хасково с послание за толерантност на пътя и искаве за модерна мотописта

За трета поредна година хасковският клуб HASKOVO RIDERS MCC (ХАСКОВО РАЙДЪРС ЕМ СИ СИ) организира мотообиколка на Хасково. Стотици мотористи, любители на високите скорости и техните приятели от клубове от цялата страна се събраха по повод рождения ден на хасковския рокерски клуб. Празникът има и своя кауза: да съсредоточи общественото внимание върху..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Рязка промяна на времето в Гърция - дъждове, градушки и наводнения

Рязка промяна на времето започна в Гърция от северните части на страната. Обилните дъждове вече предизвикаха наводнения.  Същевременно остава предупреждението за опасност от пожари. Промяната на времето започна тази нощ. Силни дъждове с градушка наводниха улиците на градовете Янина, Козани, Верия и Солун. Има наводнени приземни..

публикувано на 19.08.24 в 10:34

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Бял извор

Стотици се събраха на селищен празник на ардинското село Бял извор за традиционния курбан - мевлид за здраве и благополучие. Религиозното събитие се проведе на гробищния парк в махала „Шабан Кехаялар“. Традицията има над 100-годишна история. Местни духовници, водени от имама на селото Арслан Хайрула и на кв. „Диамандово“ Мюмюн Мехмед четоха айети от..

публикувано на 19.08.24 в 10:30

За четвърти път се провежда събор в село Дружинци

Станалият вече традиционен събор в Дружинци се провежда всяка последна събота и неделя на месец август, каза организаторът Севдалин Огнянов. Отпускарският месец не е избран случайно, целта е присъстващите да могат да се видят със своите родители, близки и приятели. Тази година обхвата е разширен, добави Огнянов: "В продължение на една седмица ще има..

публикувано на 19.08.24 в 10:14

С променлива облачност и температури около 35 градуса започва седмицата

Днес ще бъде предимно слънчево . Около и след обяд над западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са..

публикувано на 19.08.24 в 07:49