Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец приключва ремонтът на книгохранилището на РБ „Н. Й. Вапцаров“

2
Елисавета Кехайова
Снимка: Личен архив

В Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ в Кърджали се радват на читателски интерес и през летните месеци, както от страна на деца, така и от възрастни.

Възрастните се възползват от възможността да заемат книги, с които да разнообразят летните си почивки, децата – трябва да прочетат задължителната за следващата учебна година литература, каза в ефира на Радио Кърджали директорът на библиотеката Елисавета Кехайова.

„Моите наблюдения са, че все повече се засилва интересът към четенето. Това обаче е резултат от съвместните усилия на библиотекарите, които се стараят да зареждат нова литература, на родителите, които са тези, които първи трябва да запалят любовта към четенето у своите деца, и разбира се на учителите.“, коментира Кехайова.

Най-търсената книга в отдела за възрастни през месец юли е „Светулки зад решетките“ на журналистката Мира Добрева, а в детския отдел – „Под игото“ от Иван Вазов, каза още директорът на РБ „Никола Йонков Вапцаров“, показва ежемесечната класация за най-търсена литература, която от библиотеката публикуват на фейсбук страницата си.

Според Елисавета Кехайова най-хубавата новина за 2024 година е случващият се ремонт на книгохранилището.

„Този ремонт беше крайно належащ за нас. Той стана възможен благодарение на общинското ръководство. Вече сме на финалната права, мисля че до един месец ще сме приключили“, допълни Елисавета Кехайова.


По публикацията работи: Галина Кючукова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

„Вкус фест“ пристига с кулинарни и културни изненади в село Кобиляне

Пътуващият фестивал на храната и изкуствата „Вкус фест“ се оказва изключително популярен даже зад пределите на област Кърджали, изненадващо дори за създателите му от народно читалище „Обединение 1913“. Това сподели в ефира на Радио Кърджали секретарят на читалището и един от основните „мотори“ на събитието Камелия Чолакова. В събота от 10..

публикувано на 23.08.24 в 11:20

„Светулки зад решетките“ е най-търсената книга през месец юли в библиотеката в Кърджали

„Светулки зад решетките“ на журналистката Мира Добрева е най-търсената книга през месец юли в отдела за възрастни в Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров“. През лятото хората предпочитат по-леки четива, каза за Радио Кърджали Елисавета Кехайова, директор на библиотеката. По думите й в детския отдел най-заеманата книга е „Под игото“ на..

публикувано на 20.08.24 в 10:34
Село Пчеларово

Талантите на Пчеларово подготвят концерт

Голям концерт ще се проведе в Пчеларово тази събота, 17 август, от 19 часа в залата на народното читалище „Иван Боюклиев 1926“. Той се подготвя от децата, които летуват при своите баби и дядовци в чернооченското село и ще протече под наслова „Вечер на пчеларовските таланти“. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на читалището д-р Ваня..

публикувано на 16.08.24 в 09:20

„Огънят на Анадола“ минава през Кърджали на 8 и 9 август

След спектакъла пред 40 000 човека в Истанбул, най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига за лятно турне в България. Световноизвестната танцова трупа на хореографа Мустафа Ердоган ще посети Кърджали,  Пловдив, Варна, Бургас и Шумен. В Кърджали ще има два спектакъла - на 8 и 9 август. „ През тези двадесет и пет години,..

публикувано на 01.08.24 в 15:13

Йълдъз Ибрахимова и Живко Петров с концерт в Момчилград

Една от големите звезди на балканската джаз сцена Йълдъз Ибрахимова ще изнесе концерт в Момчилград. Заедно с нея на сцената ще се качи популярният пианист и композитор Живко Петров. Музикалното събитие е тази вечер от 19.30 часа в читалище „Нов живот”, с вход свободен. Йълдъз Ибрахимова и Живко Петров гостуват за 15-ата Международна среща на..

публикувано на 26.07.24 в 15:18

Над 15 часа музикална програма в традиционното гайдарско надсвирване над село Гела

Богатата, дълга над 15 часа музикална програма е подарък към всички дошли в трите дни на най-големия празник на родопската гайда у нас, съобщиха организаторите на традициония събор в село Гела . За посетителите има осигурени безплатни зони за паркиране и безплатен къмпинг. Събитието също няма вход. В първата вечер на събора – петък, 2-ри август, на..

публикувано на 23.07.24 в 18:05
Награждаването на Детския струнен оркестър

С българска "Ръченица" Детският струнен оркестър на Кърджали покори Римини в Италия

Единайсет цигулари -  Даная Илиева,  Йоана Нанова,  Деха Мехмедали, Т ургай Бахар,  Жулиде Муталибова,  Гергана Илчева,  Ангел Чавдаров,  Берна Бекир,  Дамла Мустафа,  Хелин Сали и  Атъл Кадир, един  пианист - Наталия Петрова, и техният ръководител и диригент Мария Петковска, се завърнаха преди дни с първо място от международен конкурс в..

публикувано на 17.07.24 в 17:38