Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: Готов съм да съм следващ служебен премиер

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС

"Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки". Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев.

Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен - все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет.

"Не сме коментирали подробности. Тече си нормалната процедура, както знаете. Общи работи сме коментирали. Основното, което е, че ако се спре на такъв вариант аз да бъда кандидатът за следващ служебен премиер, имам такава готовност и нямам никакви пречки за това", каза Главчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Петима заместник–министри са освободени от Главчев

Петима заместник – министри са освободени от постовете си със заповед на служебния премиер Димитър Главчев, съобщиха от правителствения пресцентър по време на заседанието на кабинета. Трима от тях са заместник-министрите на културата Амелия Гешева, Илко Ганев и Виктор Стоянов. Стефан Белчев е освободен като заместник – министър на финансите, а Петко..

публикувано на 21.08.24 в 13:49
Димитър Радев

Управителят на БНБ отказа да оглави служебен кабинет

В търсене на нов служебен премиер президентът Румен Радев продължава разговорите с потенциалните кандидати за този пост по новите правиле в Конституцията. Близо два месеца и половина след предсрочните избори и две седмици след неуспеха на настоящия парламент да излъчи правителство, освен редовен, няма назначен и нов служебен кабинет, който да подготви..

обновено на 21.08.24 в 13:46
Радослав Миленков

Радослав Миленков също не иска да оглави служебен кабинет

Малко след като управителят на Българската народна банка Димитър Радев потвърди пред държавния глава отказа си да стане служебен премиер, това направи и подуправителят на банката Радослав Миленков. Пред Румен Радев Миленков е повторил позицията си от април, че няма как да е кандидат за служебен премиер, и е напомнил, че освен функциите си в БНБ, е..

публикувано на 21.08.24 в 13:39

Близо до границата с България гръцки ферми е открита шарка по овцете

Заболяването шарка по овцете е отрито в гръцки ферми близо до българската граница. Санитарните служби наложиха строг контрол, за да спрат разпространението на заразата. По спешност гръцките санитарни власти въведоха строги мерки по контрол на животните в област Еврос до българската граница. Пет стада в района дадоха положителна проба за шарка по..

публикувано на 21.08.24 в 13:36

Калин Стоянов смята, че е редно да остана на поста си в създалата се ситуация

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е “редно да остане на поста” в създалата се ситуация. Той благодари на Делян Пеевски за отправената покана да бъде част от листите на оглавяваната от него формация, но заяви, че има и други покани.

публикувано на 21.08.24 в 11:27

Защитен механизъм за българските производители на яйца искаме от Европа

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 11:17

Намерен е труп на жена в нива в Момчилград

Трупът на 54-годишна жена от Момчилград е бил намерен вчера в нива в града. По първоначални данни жената е работила на градината си и там е починала. Дежурна оперативна група от РУ – Момчилград е извършила оглед на мястото на произшествието. Няма данни за насилствена смърт. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в МБАЛ..

публикувано на 21.08.24 в 11:14