Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Кърджали задържа водач, употребил наркотик и спътника му със 70 грама хероин

Снимка: БТА

При полицейска проверка, извършена на 27 август в Кърджали, е установено, че водач на лек автомобил, управлява МПС след употреба на наркотични вещества. При проверка на пътник в автомобила, са установени около 70 грама прахообразно вещество, реагиращо при направения полеви тест на хероин.

Задържани до 24 часа са двама  варненци - на 28 и 32 години. Образувани са досъдебни производства. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев

Главчев назначи трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на здравеопазването е назначен Петко Стефановски, който заемаше същия пост и при предходното служебно правителство.  Като заместник-министри на културата се връщат също Амелия Гешева и Илко Ганев.  

публикувано на 28.08.24 в 13:02

Старата гимназия в Кърджали се връща към училищния живот

В Целодневна детска градина "Чайка" ще заработи  нова пристройка, там ще има още четири групи с деца. Това стана ясно о т брифинга на колела на кмета Ерол Мюмюн. Репортерът Илияна Типова съобщи, че Старата гимназия също ще отвори врати: "Там ще се премести ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" . Сградата е завършена, изцяло е подновена настилката отвън, в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Днес ще бъде облачно, максимални температури 32 градуса

Д нес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. Максималните температури ще бъдат в широк интервал: от..

публикувано на 28.08.24 в 09:15

Минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева догодина

От 1 януари идната година минималната заплата за страната ще бъде 1077 лева вместо досегашните 933 лева.  Това предвижда проект на правителствено постановление, публикуван за обществено обсъждане.  Новият размер е определен съгласно разпоредбите на Кодекса на труда и е 50 процента от средната заплата за период от 12 месеца.  По закон..

публикувано на 28.08.24 в 09:06
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Решението за изключване на Пеевски ще падне в съда

Най-вероятно Върховният административен съд ще реши доколко е легитимно решението за изключването на Делян Пеевски от ДПС и решението ще падне. Това мнение изрази в интервю за БНР Михаил Екимджиев, адвокат и правозащитник. Той се позова на "дълготрайната нехигиенична връзка и влияние" върху управлението на този съд, "който се е..

публикувано на 28.08.24 в 08:58
Свещеноиконом Николай Величков

Отец Николай: Елате да почетем Св. Йоан Предтеча - Кръстителя

  За първи път в новата история на средновековния манастир „Св. Йоан Предтеча“ се отслужва всенощно бдение на 28 срещу 29 август т.г. Поводът е един от дните за почит на най-чествания светията, който от историята е известен като Кръстител на Господ Иисус Христос, Предтеча, който е вървял пред Христос. Това е най-честваният светия през годината...

публикувано на 28.08.24 в 08:24

Пеевски vs. Доган: Това е европейска България

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко..

публикувано на 27.08.24 в 20:27