Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Широко поле изграждат ново стрелбище за лък

Днес доброволци от Туристически информационен център Кърджали и дами от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос“ дадоха старт на изграждането на ново стрелбище за лък в лагера на Широко поле. 
В акцията, която се проведе в рамките на няколко часа, взеха участие около 30 ентусиазирани граждани. Съвместните усилия на участниците доведоха до изграждането на стена от гуми, която ще бъде основен елемент от новото съоръжение.
Община Кърджали активно подкрепи инициативата, като осигури транспорт за всички доброволци, улеснявайки участието им в този важен проект. Акцията е част от инициативата „Аз обичам Кърджали“, която се организира от Туристическия информационен център и има за цел да съхрани природното богатство на региона, да привлече повече туристи и да подпомогне възобновяването и изграждането на нови туристически маршрути.
С този проект Туристическият информационен център Кърджали и Спортно-интелектуалният клуб „Ахридос“ не само популяризират активния начин на живот и спорта на открито, но и създават нови възможности за развитие на туризма в региона.Акцията днес демонстрира силата на общностния дух и ангажираността на гражданите към опазването и развитието на местните природни и туристически ресурси. Туристическият информационен център Кърджали изрази благодарността си към всички участници и подчерта важността на подобни инициативи за бъдещето на региона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ахмед Доган

Доган призова политическата класа у нас да се дистанцира от Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува обръщение от името на ЦОБ към партиите у нас. Следва оригиналният текст, публикуван в социалните мрежи. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ 50-ТО НС УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна..

публикувано на 01.09.24 в 21:39

Двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия.  Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

публикувано на 01.09.24 в 13:59

Спор между двете фракции в ДПС за състава на РИК - Кърджали

Партиите и коалициите в 50-то Народно събрание не се споразумяха за състава на РИК - Кърджали. И двете крила в ДПС - на Ахмед Доган и на Делян Пеевски предложиха свои представители за членове на Районната избирателна комисия в Кърджали.   Предложенията и на двете фракции в ДПС не бяха приети по време на консултациите в областната управа...

публикувано на 01.09.24 в 12:16

Поддръжници на Корнелия Нинова протестират пред централата на БСП

Партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. В 11 часа започва заседанието на пленума на БСП. Над 50 души от цялата страна са пред сградата на "Позитано" 20 в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не пориемат решенията на временното ръководство. БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно.  Хората настояват да влязат в..

публикувано на 01.09.24 в 11:15

Провеждат консултации за състава на РИК Кърджали

Започнаха консултациите състава на РИК. Областният управител Никола Чанев свика публични консултации за определяне състава на РИК в 9-ти многомандатен избирателен район Кърджали за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Консултациите се провеждат в Областната администрация. Покана за участие е изпратена до ръководствата на всички..

публикувано на 01.09.24 в 11:05

Зъб от пещерен лъв откриха при разкопки на пещерно обиталище „Чая“ край Чепеларе

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки и проучвания на пещерното обиталище „Чая“   край Чепеларе, съобщи пред БТА Марин Господинов, директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. Според него това е изключително ценна и много рядка за България находка, а за Родопите – единствена. Точна датировка на находката на този етап не може да се направи, но със..

публикувано на 01.09.24 в 10:03

Крумовград надигра с лекота Септември

Отборът на Крумовград победи Септември с 2:0 в мач от 7-мия кръг в Първа футболна лига Головете отбеляза бразилецът Матеус Енрике съответно в 26-тата и 50-та минути. В класирането Крумовград е на 12-та позиция с 6 точки, докато Септември е последен без точков актив.

публикувано на 01.09.24 в 09:59