Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двете ДПС-та са в напрегнато очакване пред всички врати на ЦИК

2
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024
Снимка: БТА

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са плътно пред вратите. И двете групи твърдят, че пазят ред от петък вечерта и са прекарали тук две нощи, за да са първи при регистрацията, която офицално започва в 9.30.

Малко след 7.30 жандармерия оттласна и двете групи, които бяха плътно до вратите - те са три на брой, от които се влиза, за да приеме ЦИК документите им, така, че ги оттласна малко по-напред и зае това място, но те пък са в плътен кордон един до друг. 

Засега няма напрежение между двете групи. Вербална и физическа агресия няма, но се води информационна война. 

Тази нощ, пет минути след полунощ, от ДПС около Делян Пеевски изпратиха прессъобщение, в което се твърди, че са подали електронно документите си в 00.05 часа. Представител на тази група привърженици на Пеевски коментира тази сутрин пред Централната избирателна комисия: "Ние, младежите от ДПС -"Ново начало" сме тук от петък вечер. Държим да регистрираме нашата партия първа. Нямам яснота по темата за онлайн-регистрация на партията и не мога да ви отговоря на този въпрос".

По-къснпо евродепутатът Илхан Кючук, който подкрепя почетния председател Ахмед Доган, заяви, че това е фейк-новина и че не могат да се подават електронно подобни документи. Това трябва да стане лично. Малко преди 8.00 пък дойде председателят на младежкото ДПС Ибраим Зейденов заедно с депутата Валентин Тончев. Тончев каза пред събралите се журналисти, че няма такова нещо и че Пеевски чете Правилника на ЦИК, както и Устава на ДПС, както дяволът чете Евангелието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Телефонно обаждане от НЗОК ще получават пациентите, на които се отпускат лекарства за хронични болести

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия.  Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок.  В офисите на "Информационно обслужване", в районна..

публикувано на 02.09.24 в 08:39

ЦИК регистрира партиите и коалициите за предстоящия вот

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 08:17

Времето ще е променливо - от слънце до облаци и кратък дъжд

Слънчево време обещават синоптиците за първия ден от седмицата, но няма да е непоносимо горещо. В планините ще е прохладно. Ще е подходящо и за плаж, въпреки че прогнозата е за облачно време на места с превалявания около морето. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната и на отделни места, главно в..

публикувано на 02.09.24 в 08:03

ДПС-Доган сне доверие от общински кметове в Кърджали

Областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад обяви, че снема доверие от 7 представители на местните власти, начело с кметовете на общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Това са Ерол Мюмюн - кмет на община Кърджали, Неджми Али – кмет на община Джебел, Айджан Ахмед – кмет на община Черноочене, Байрям Байрям – председател на..

публикувано на 02.09.24 в 01:39
Ахмед Доган

Доган призова политическата класа у нас да се дистанцира от Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган публикува обръщение от името на ЦОБ към партиите у нас. Следва оригиналният текст, публикуван в социалните мрежи. ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПАРТИИТЕ ОТ 50-ТО НС УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, В разгара на поредната политическа криза в страната и преди началото на втори предсрочни избори за НС в тази календарна..

публикувано на 01.09.24 в 21:39

В Широко поле изграждат ново стрелбище за лък

Днес доброволци от Туристически информационен център Кърджали и дами от Спортно-интелектуалния клуб „Ахридос“ дадоха старт на изграждането на ново стрелбище за лък в лагера на Широко поле.  В акцията, която се проведе в рамките на няколко часа, взеха участие около 30 ентусиазирани граждани. Съвместните усилия на участниците доведоха до изграждането..

публикувано на 01.09.24 в 16:39

Двете крила на ДПС чакат ред пред ЦИК

Младежи от двете крила на ДПС са пред сградата, в която се помещава Централната избирателна комисия.  Те искат да бъдат първи при регистрацията за предсрочния вот, която започва в понеделник, в 9:30 ч.

публикувано на 01.09.24 в 13:59