Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков не беше избран за шеф на Комисията за контрол над службите

Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Народното събрание отхвърли кандидатурата на бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите.

Проектът на  ПП-ДБ беше подкрепен само от 37 народни представители - от ПП-ДБ, 3-ма от БСП, 1 от Има такъв народ, 1 независим. 132- ма от ГЕРБ-СДС, Възраждане, ДПС, Има такъв народ и 3-ма независими  гласуваха "против", а 7 се въздържаха.

По време на разискванията От ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на  Бойко Рашков и настояха тя да бъде оттеглена.

"Как човекът с незаконните арести, човекът с пачките и пуделите, човекът със среща с контрабандистите, човекът с "Градинарят", кои служби за сигурност може да контролира този човек? Тези, които до вчера ги уволняваше, разселваше, закриваше. Смятам, че за доброто и на вашата политическа сила е да не се опитвате да пробутвате подобни хора, защото това е репутационна щета и върху вас", коментира депутатът Георг Георгиев.

От "Възраждане" провокираха ПП-ДБ, като ги призоваха да поискат изрично подкрепата им.

"Ако искате подкрепата на "Възраждане" за това решение, елате и се извинете от трибуната за санитарния кордон и ние ще вдигнем санитарния кордон около ПП-ДБ и г-н Бойко Рашков може да се поздрави после, дето се вика - да се почерпи за новата позиция", заяви Петър Петров.

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков защити номинацията на Бойко Рашков и призова изборът на председател на комисия за контрол над службите да не прераства в политическа злоупотреба.

"Г-н Рашков има биография, която го прави изключително подходящ за тази цел. Ние не се молим. Предлагаме решение. Всеки, който смята, че това решение е правилно, трябва по съвест да го гласува", каза Денков.

"Ни най-малко не ми е мечта да бъда председател на тази комисия. Няма да коментирам злостните изказвания, които са дежурни на Георг Георгиев в никакъв случай, защото нивото е толкова ниско, че аз не мога да си го позволя", заяви от своя страна Бойко Рашков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Атанас Зафиров

Административният съд потвърди, че Атанас Зафиров представлява "БСП за България"

Административният съд - София град е потвърдил решението на Централната избирателна комисия, с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на социалистическата партия. Централната избирателна комисия със свое решение вписа Атанас Зафиров като представляващ..

публикувано на 05.09.24 в 13:10
снимката е илюстративна

Община Стамболово възстановява традицията на емблематичното надсвирване за българска народна музика

След дългогодишно прекъсване Община Стамболово възстановява традицията на емблематичното надсвирване за българска народна музика.  На 6 и 7 септември жителите и гостите на село Стамболово, Хасковско ще се насладят на изпълненията на няколко поколения музиканти. Събитието ще се проведе на стадиона, където ще се срещнат утвърдени и млади изпълнители,..

публикувано на 05.09.24 в 12:34
Георги Кулов

Георги Кулов: Подкрепата към Пеевски в кърджалийската организация на ДПС е знакова

Това, което се случва в Кърджали, е проекция на това, което се случва в национален мащаб.Вече е ясно, че ДПС се разцепва открито, безвъзвратно и на два лагера. С времето силите се изравниха. Хората в двата лагера вече открито заявяват позициите си. Подкрепата на кърджалийската общинска организация на г-н Пеевски е знакова проява, която показва накъде..

публикувано на 05.09.24 в 12:31

156 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие в страната

Общо 156 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие в страната, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 198 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които осем в жилищни сгради, две в спомагателни, временни или..

публикувано на 05.09.24 в 12:31

Езиковата гимназия в Кърджали обнови стаите си за осмокласници

Осмокласниците влизат в обновени стаи в езиковата гимназия в Кърджали на 16 септември, а следващата седмица на сайта на училището ще публикуват информация за разпределението на учениците по паралелки. Даниела Павлова, директор на училището съобщи пред Радио Кърджали, че за това е създадена комисия. Предстои да бъде решено и дали учебните занятия ще..

публикувано на 05.09.24 в 12:08

Пеевски коментира като незаконно решението на ЦИК за коалициите на двете фракции на ДПС

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи решението на ЦИК - двете коалициите, в които участват двете враждуващи групи в движението, да заличат ДПС в тях, като "незаконно". Той обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова, че е свързана с една от партиите в другата коалиция - СБОР. "Абсолютно незаконно решение. Виждат се..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа 53-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем З.И., на 53 г., за това, че на 03.09.2024 г. в с. Пчеларово, обл. Кърджали, е направил опит умишлено да умъртви П.П., на 64 г. – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият З.И. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 5..

публикувано на 05.09.24 в 10:50