Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски коментира като незаконно решението на ЦИК за коалициите на двете фракции на ДПС

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи решението на ЦИК - двете коалициите, в които участват двете враждуващи групи в движението, да заличат ДПС в тях, като "незаконно". Той обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова, че е свързана с една от партиите в другата коалиция - СБОР.

"Абсолютно незаконно решение. Виждат се интересите им. Не го приемаме. Ще има ДПС "Ново начало". Колкото и да е мъчно на всички олигарси, крадци, на мафията в България, и разбира се, на Москва и Путин, днес отказваме да приемем престъпното решение на ЦИК", заяви той.

Пеевски заяви, че обвиненията срещу него от Цветан Василев не отговарят на истината.

"Ще представя веднага доказателства, че от нито една банка нямам дългове, една стотинка не дължа на банки и това са лъжи. Това е пропагандата на Москва. Тя не съществува, нито фирми сменям. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа: ще си дам имунитета, но това никой не може да го направи. Колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо, нищо, колеги", посочи председателя на ПГ на ДПС.

Той коментира и призивите на представители на "Да, България" към и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да предприеме стъпки за сваляне на имунитета му с твърдение, че Сарафов е техен главен прокурор.

"Той е техен главен прокурор. Ама винаги е бил техен. Цветан Василев е агент на Москва и Русия. Който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България. Гледам колегите, че седят, спокойно приемат нещата, как ще бъде инсталиран президент – президентска република и след това ще стане страшно в България. Но аз ще го спра това нещо", заключи Пеевски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Атанас Зафиров

Административният съд потвърди, че Атанас Зафиров представлява "БСП за България"

Административният съд - София град е потвърдил решението на Централната избирателна комисия, с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на социалистическата партия. Централната избирателна комисия със свое решение вписа Атанас Зафиров като представляващ..

публикувано на 05.09.24 в 13:10
снимката е илюстративна

Община Стамболово възстановява традицията на емблематичното надсвирване за българска народна музика

След дългогодишно прекъсване Община Стамболово възстановява традицията на емблематичното надсвирване за българска народна музика.  На 6 и 7 септември жителите и гостите на село Стамболово, Хасковско ще се насладят на изпълненията на няколко поколения музиканти. Събитието ще се проведе на стадиона, където ще се срещнат утвърдени и млади изпълнители,..

публикувано на 05.09.24 в 12:34
Георги Кулов

Георги Кулов: Подкрепата към Пеевски в кърджалийската организация на ДПС е знакова

Това, което се случва в Кърджали, е проекция на това, което се случва в национален мащаб.Вече е ясно, че ДПС се разцепва открито, безвъзвратно и на два лагера. С времето силите се изравниха. Хората в двата лагера вече открито заявяват позициите си. Подкрепата на кърджалийската общинска организация на г-н Пеевски е знакова проява, която показва накъде..

публикувано на 05.09.24 в 12:31

156 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие в страната

Общо 156 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие в страната, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 198 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 20 пожара, от които осем в жилищни сгради, две в спомагателни, временни или..

публикувано на 05.09.24 в 12:31

Езиковата гимназия в Кърджали обнови стаите си за осмокласници

Осмокласниците влизат в обновени стаи в езиковата гимназия в Кърджали на 16 септември, а следващата седмица на сайта на училището ще публикуват информация за разпределението на учениците по паралелки. Даниела Павлова, директор на училището съобщи пред Радио Кърджали, че за това е създадена комисия. Предстои да бъде решено и дали учебните занятия ще..

публикувано на 05.09.24 в 12:08

Бойко Рашков не беше избран за шеф на Комисията за контрол над службите

Мнозинството в Народното събрание отхвърли кандидатурата на бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите. Проектът на  ПП-ДБ беше подкрепен само от 37 народни представители - от ПП-ДБ, 3-ма от БСП, 1 от Има такъв народ, 1 независим. 132- ма от ГЕРБ-СДС, Възраждане, ДПС, Има..

публикувано на 05.09.24 в 11:04

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем и задържа 53-годишен мъж за опит за убийство

Окръжна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняем З.И., на 53 г., за това, че на 03.09.2024 г. в с. Пчеларово, обл. Кърджали, е направил опит умишлено да умъртви П.П., на 64 г. – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият З.И. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 5..

публикувано на 05.09.24 в 10:50