Максим Генчев

Максим Генчев: Идвам с пълна кошница при Вас

Режисьорът се кани да инициира създаването на киноцентър в кърджалийско, който „да храни“ поне 1 000 души Въпрос: „Там битката е почти невъзможна – да победя ДПС и ГЕРБ, това е някаква химера.“ Чии са тези думи? Максим Генчев:..

публикувано на 08.04.21 в 18:13

Д-р Фикри Гюлестан: Ако политиците мислят поне малко за народа, ще се разберат за правителство

ДПС не успя да увеличи резултата си на последните избори - и сега, и през 2017 година за Движението са гласували около 300 хиляди. При положение, че тогава имаше ДОСТ, и тогава за за нея гласуваха около 100 хиляди души, а в момента партията я няма, то..

публикувано на 07.04.21 в 13:41

Александър Симов: БСП загуби изборите, но не е ранена смъртоносно

Хората наказаха Бойко Борисов и ГЕРБ с пъстрото и цветно гласуване на парламентарните избори в неделя. Това мнение изрази в сутрешния блок на Радио Кърджали Александър Симов, досегашен народен представител от Кърджалийски многомандатен район и..

публикувано на 07.04.21 в 12:52

Георги Кулов: България няма да е същата – влиза в спирала на неизвестност

" На този вот загубиха всички системни партии в България, тези партии, които определяха статуквото. След тези избори България няма да бъде същата, тя влиза в една спирала на неизвестност " , " Всъщност, този резултат предопределя евентуален..

публикувано на 06.04.21 в 15:53

Много слаб е интересът към изборите сред българите в Гърция

Много слаб интерес към изборите за ново НС се наблюдава сред българите на о. Крит, Гърция. Това отчита Петър Анастасов, председател на Сдружението на българите на о. Крит. Той отбеляза, че по неофициални данни на острова живеят близо 15 000 българи,..

публикувано на 01.04.21 в 14:25

Гергана Вакарелова: Няма как една пандемия да отшуми с десет дни локдаун

По-голямата част от мерките срещу коронавируса в Германия са наложени още през декември 2020 година и оттогава не са променяни. Сред тях са носенето на маски, които от един момент станаха задължително медицински - с филтър или хирургични; могат да се..

публикувано на 31.03.21 в 16:51

Ученици от цялата страна обсъждат хайдутството на конференция в Кърджали през май

За 7, 8 и 9 май се отлага националната ученическа конференция по история, която за шести път се организира от СУ "П.Р. Славейков" в Кърджали и школата по история там. Традиционно конференцията се провежда през март, но тази година заради..

публикувано на 31.03.21 в 16:02

Райна Райкова от Лондон: Трудно се живее в ограничения

Във Великобритания вече започна първият етап от четиристепенното разхлабване на мерките срещу коронавируса. От понеделник, 29 март е позволено до шест души да се събират на едно място навън или до две семейства. Вече са разрешени спортовете на..

публикувано на 31.03.21 в 15:24

С пътуваща изложба за историята на тракийци и специална пощенска картичка СТДБ отбелязва своята 125-та годишнина

Въпрос: Как в условията на усложнената епидемиологична обстановка ще отбележите 125-годишнината на СТДБ? Красимир Премянов: Ние вече придобихме опит, защото цяла година мина, откак беше обявена пандемията.  В рамките на допустимото от..

публикувано на 27.03.21 в 15:38

Съдия Валентин Петров: Изпратихме трудна, но успешна година

Районният съд в Ардино е единственият в страната, чиято сграда е санирана и ремонтирана по програма Красива България . Наскоро председателят Валентин Петров финализира договорната процедура с Министерството на труда и социалната политика и получи..

публикувано на 22.03.21 в 15:51
д-р Диана Вълчева

Д-р Диана Вълчева: Третата вълна на COVID-19 е по-тежка, боледуват и деца

В областната болница в Кърджали бяха разкрити допълнителни легла за пациенти с COVID-19, но се заемат веднага от новозаразени с коронавирусната инфекция, защото потокът на пациенти нараства непрекъснато. За сега болницата се справя със ситуацията...

публикувано на 11.03.21 в 14:00

Съдия Еланчева: Час по право формира отношение към закона и съдебната власт

99 ученици от 10 клас на СУ "Петко Р. Славейков" в Кърджали получиха първи познания за съдебната система, структурата на съдилищата, видовете дела, които се разглеждат, наказателното производство, правата и задълженията, които имат като участници в..

публикувано на 08.03.21 в 16:53

Мария Ширяева: Интересът към българската литература в Русия трябва да се развива

В Русия и по-специално в Москва има търсене на българска литература. Активна работа в тази насока провежда Българският културен институт, който си сътрудничи с Библиотеката за чуждестранна литература и заедно курират един проект "Съвременен български..

публикувано на 08.03.21 в 16:35

Д-р Йорданка Господинова: Винаги има време за любов

Нетрадиционно са избрали да отбележат деня на жената в многопрофилната болница Д-р Атанас Дафовски в Кърджали. С литературно четене и любовна лирика. Точно в 12 часа един лекар говори за любовта пред колеги и приятели. Лекарят е д-р Йорданка..

публикувано на 08.03.21 в 15:29

Ресторантьорите на гребната база край Енчец с надежди за добър сезон

В днешния слънчев мартенски ден се разходихме до язовир Кърджали, за да научим дали се пооживиха рибните ресторанти и дали самите собственици са доволни от първите пет дни от връщането на клиентите след възстановяването на дейността на заведенията..

публикувано на 05.03.21 в 15:55

Гъвкавост, нови умения и преориентиране са новите тенденции на пазара на труда в условия на криза

В условията на световна пандемия се наложи компаниите много бързо и гъвкаво да дигитализират някои от своите услуги и това е една от най-големите тенденции на пазара на труда в момента - работа от разстояние или обслужване от разстояние. Това..

публикувано на 26.02.21 в 14:59

Васил Дончев: Бракониерството се превърна в национална черта

Повече от 230 са елените-лопатари, които ловците от Ловно-рибарския съюз в Кърджали са разселили на територията на област Кърджали в последните 6 години. Тази година се предвижда още поне 40 животни да бъдат пуснати в естествена среда, това съобщи за..

публикувано на 19.02.21 в 18:17

Васил Дончев: До момента не е засичана африканска чума по дивите свине в област Кърджали

На този етап няма засечени случаи на африканска чума по дивите свине в област Кърджали. Областта, заедно със Смолян, Благоевград, Перник и отчасти Хасково, е сред най-слабо засегнатите от болестта. Това каза в сутрешния блок на Радио Кърджали Васил..

публикувано на 18.02.21 в 17:13

Слаб интерес от пациенти в лекарските практики към ваксините срещу Ковид 19

Слаб интерес към доброволната имунизация в четвъртата фаза на Националния план за ваксинация отчитат лични лекари в област Кърджали.  Вече трета седмица продължава записването на желаещи за ваксинация. Хората, които искат да бъдат имунизирани срещу..

публикувано на 16.02.21 в 14:03

Лили Друмева О’Райли записа песен за изплъзващата се любов с кърджалийски музикант

Българската кънтри певица и журналист Лили Друмева О’Райли пусна нов сингъл на 14ти февруари - Денят на влюбените . Дамата на родното кънтри си партнира с актьор за клипа към песента. Нека да припомним, че Лили Друмева е основател на първата..

публикувано на 14.02.21 в 18:21