Веселин Налбантов: Министерството на туризма да предприеме действия след фалита на "Томас Кук"

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова свиква среща с представители на хотелиери, туроператори, с представители на посолството на Великобритания у нас във връзка с обявения фалит на британския туроператор "Томас Кук".

Веселин Налбантов, член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, от осем години не работи с фалиралия британския туроператор Томас Кук". Фалитът ще доведе до негативни последствия за българския туризъм, каза той в предаването "Хоризонт до обед".

"Първо, да се надяваме, че държавата, в лицето на Министерството на туризма, ще предприеме някакви действия да се намерят бързо пазари, защото няма празно пространство, както знаем, никъде", допълни Веселин Налбантов.

Попадаме в окото на бурята:

"Има оттегляне на много пазари. Аз апелирам към всички да обърнем внимание към руските туристи и естествено една нова компания, която би могла да заеме мястото на "Томас Кук". Ние бихме могли, сега последно време имаме много нови археологически разкопки, наистина това да не бъде само клише, а да работим за историческия туризъм".

Веселин Налбантов очаква, че туроператорите ще получат парите си за извършената услуга, въпреки че фалира на "Томас Кук".

"Всяка една компания работи за себе си. Това беше една от причините, поради която аз отказах повече да работя преди няколко години с "Томас Кук", защото забавиха плащането след извършване на услугата, месеци минаваха, каква беше причината, не зная", коментира Веселин Налбантов.

Повече можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на

Бела Чолакова: Всяка от страните при осиновяване има своя болка, щастие и права

Осиновените не бива да губят своите корени и имат право да знаят биологичния си произход. Така смята журналистката Бела Чолакова, която представи книгата си "Осиновени истории" в предаването "Хоризонт до обед". Тя съдържа  21 разказа за осиновяване. "Това е игра на думи. Освен че става дума за осиновени и осиновители, аз по някакъв начин..

публикувано на 13.12.18 в 16:25

БДЖ може да използва стари теснопътни товарни вагони като туристическа атракция

Повторният търг за продажбата на всичките 359 теснопътни товарни вагони по теснолинейката Септември - Добринище беше спрян. Остава н адеждата БДЖ да използва тези товарни вагони с цел туризъм, както предлагат туроператори.  Линия № 16 от националната жп мрежа на България, или както е известна теснолинейката между Септември - Добринище, е..

публикувано на 06.12.18 в 15:50
Акад. Лъчезар Трайков е сред най-изтъкнатите ни невролози.

Сензационно клинично проучване може да подобри драстично профилактиката на деменциите

Клинично проучване върху 630 души в продължение на година и половина показва, че за 18 месеца 81% от хората, при които е приложено лечение, изчистват 100% от „лошия белтък“ в мозъка, който се смята за основна причина за деменциите. Това съобщи в предаването "Нощен хоризонт" неврологът акад. Лъчезар Трайков. Данните, които ученият определи като..

публикувано на 05.12.18 в 12:52

Български работодатели все по-често проверяват персонала си с детектор на лъжата

Разследване на "Хоризонт" показа, че у нас набира популярност бизнес практика да се прилага детектор на лъжата спрямо персонала.  Едни работодатели използват полиграфа само при наемане на работа, но други периодично тестват своите служители. Защо този тип проверка на лоялността процъфтява? "Явно българинът гледа много филми, но..

обновено на 03.12.18 в 09:25

Проф. Томас Фърнес: Безотговорната употреба на технологията ме притеснява

Може ли класната стая да е в дома ти, да плуваш с бели акули, да разглеждаш клетките на „все едно си в микроскопа“ и то без да влизаш в час, но да си с учител, който е на хиляди километри от теб. Отговор на това дава едно любопитно приложение на виртуалната и добавената реалност - метод, който се прилага в САЩ, а специалистите там казват, че така..

публикувано на 29.11.18 в 11:46
Ерик Ларсен

Повечето хора знаят какво трябва да направят, за да живеят по-добре, но не излизат от зоната на комфорт

Едно от предизвикателствата пред обществото днес е, че мозъкът се е развивал в продължение на стотици хиляди години, а сега живеем в условия, в които постоянно ни прекъсват. Голяма част от стреса, от тревожността в западния свят се дължат на това, че приемаме да бъдем притеснявани и прекъсвани през цялото време. Това каза в интервю за..

публикувано на 23.11.18 в 14:27

Възраждат проекта за изграждането на високотехнологична детска болница

300 хиляди деца годишно се приемат за лечение в болница у нас по данни на Здравната каса. На среща на Инициативен комитет за изграждане на Национална детска болница с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев е станало ясно, че изграждането на високотехнологична Университетска многопрофилна педиатрична болница не търпи отлагане. Министерство на..

публикувано на 21.11.18 в 12:17