Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Има ли кой да ви обича”на Калин Терзийски-Времето е не само кучешко, а и свинско още...не позволява да бъдеш добър

Калин Терзийски- гост в Графити по въздуха

Сега са кучешки времена и литературата е просто един от многото сиви занаяти за прехранване.
Поетите в кучешките времена копнеят да станат домашни любимци на своите покровители, разните там ценители на съвременното изкуство. или както ги наричам аз – тъпите копелета с парите.
В кучешките времена писателите пишат единствено неща, съобразени с пазара. И с вкусовете на безобразно самоуверените, неграмотни консуматори.
Писателите в кучешкото време произвеждат качествени и удобни словесни PVC дограми и тоалетни чинии.
Аз съм се опитал да напиша нещо напълно непазарно, несъобразено с никой и нищо. Освен с моите мисли и чувства. И мисля, че ако някой е достатъчно милостив да приеме мене – човека, ще приеме и моята книга.

Калин Терзийски 

Ако чуете цялото интервю ще разберете защо Калин Терзийски  загърби психиатрията и Корило? – „Психиатрията е  себеотрицателно  занимание. Нямах сигурността, че ще остана жив, практикувайки психиатрията....Лекуваш хора, които са нещастни , а ти си по нещастен от тях.....

"Времето е не само кучешко, а и свинско още...не позволява да бъдеш добър.....не ставаш много добър като причиняваш безобразия за себе си...нещастният човек много трудно може да бъде добър..."

 /Б.А./

По публикацията работи: Графити по въздуха

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна