Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвлеченият студент Румен Гунински беше освободен

Отвлеченият преди повече от месец студент Румен Гунински е освободен, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това е станало около 20.00 часа снощи в района на Елин Пелин. Момчето е в добро здравословно състояние, каза още министър Цветанов.

"Гунински е освободен, жив и здрав е, при близките си е. Това беше и основната цел при действията, които предприемахме през целия този период от време – момчето да бъде върнато и оттук нататък продължава съществената работа, която министерството трябва да свърши. Убеден съм в професионализма на колегите и се надявам, че и с подкрепата на държавата ще успеем", подчерта министър Цветанов.

Пазач на бетонов възел в Елин Пелин е съобщил в МВР, че е открил Румен Гунински. Той е бил със завързани ръце, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Кокинов заяви, че в чисто човешки план е удовлетворен, че Гунински е намерен жив и здрав, но очаква от МВР да разкрие неговите похитители.

22-годишният студент Румен Гунински бе отвлечен на 19 октомври в района на Зимния дворец в Студентски град. Дни наред близки на момчето и МВР отказваха да потвърдят информациите за искан или даван откуп. По - късно се появиха различни версии за искан откуп в размер на няколкостотин хиляди евро, които също не бяха потвърдени. На въпрос дали за освобождаването на момчето е бил даден откуп, министърът на вътрешните работи заяви: "Не бих искал да коментирам тази тема, защото това е част от разследването, което в момента МВР продължава".

Малко вероятно е Румен Гунински да е бил отвлечен заради неуредени бизнес отношения на баща му.

"Всяко едно отвличане през последните две години не е било свързано с неуредени финансови взаимоотношения или някаква задлъжнялост към трети лица. Това е подход, с който се търси извличане на печалба от подобен вид престъпна дейност", каза още вътрешният министър. 

По публикацията работи: Георги Софронов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени