Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Манолов: Коледните пари за пенсионерите не са за подаръци

Снимка: БГНЕС

Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа" обясни в предаването 12+3, че 
целта на коледната добавка за пенсионерите не е "някой да им даде пари да купуват подаръци, а да посрещнат празниците по-човешки".

В анкета на "Хоризонт" възрастните хора споделят: "Все пак е нещо, но в сравенние с цените е нищо", "В България подаръци за 25 лв. няма - нито за внучета, нито за деца, а първо за тях купуваме", "25 лв. е подигравка за народа, 1 пържола ли да си купим?", "По-добре да не бяха я дали, защото подразни хората с пенсия над 200 лв.", "Ще ги взема, защото трябва да се подпиша, но няма да мога нищо да си купя с тях".

Подходът не е добър, трябваше да има пари за всички пенсионери, категоричен бе димитър Манолов. Той изрази съмнение "дали са искали съвет от Тотю Младенов за това което са направили" и каза, че социалният министър не би им дал такъв съвет.

Не е честно да вземем от едните, за да дадем на другите - така вицепрезидентът на "Подкрепа" коментира факта, че хора от ведомства, взели финансов бонус, ще трябва да го връщат със следваща заплата заради пенсионерите.

НОИ е правил далеч по-сложни неща, такива плащания са били взимани и в "59-тата минута" и НОИ се е справял - това обясни Димитър Манолов, отговаряйки на въпрос могат ли възрастните хора да получат добавките си преди празниците, а не след Нова година.

/Я.Б./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени