Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владо Даверов: Убийството на Боби Цанков е "под индиго"

Според писателя Владо Даверов, посегателството над Боби Цанков копира убийството на Георги Стоев
Снимка: Архив

"Това е "убийство под индиго", окачиха ги по един и същи начин на въдицата", каза в интервю за "Хоризонт" писателят и сценарист Владо Даверов в коментар на убийството на Боби Цанков. Само мога да предполагам, че организатор на този риболов са специалните служби, каза още Даверов.

Според него, и Георги Стоев, и Боби Цанков имат еднаква характеристика на амбициозни хора: "и двамата не са били в мутренския свят, а желаят да бъдат, обичат парите, а ги нямат, склонни са да бъдат мошеници и доносници".

Владо Даверов стигна още по-далеч в предположенията си, като каза, че това за него е трето такова убийство, имайки предвид и покойния писател Христо Калчев."Думите не могат да ги убият, защото нещата, за които говорят, всички ги знаят". Нито единият, нито другият бяха журналисти или писатели, подчерта Даверов, чертаейки паралели между Стоев и Цанков и допълни, че Боби Цанков е пишел "отдавна отдавна педъвкани от Стоев и Калчев неща".

На въпрос дали убийството на Цанков е отговор на усилията на държавата да притисне престъпността, Владо Даверов отговори: "Смятам, че това е точно отговор и е дошъл моментът: "или държавата, или престъпниците."

/Я.Б./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна