Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томов: "Борисов лъже"

 

Бившият председател на Надзорния съвет на "ЦСКА" Александър Томов заяви, че ще оповести публично части от договора за продажбата на клуба на фирма "Титан". По думите на Томов сумата по сделката е 11 милиона и 300 хиляди евро, но на този етап не е платено нищо. Политикът дори се закани да съди Димитър Борисов.

"Борисов лъже постоянно и затова ще оповестим публично договора по продажбата и може да заведем дело. Сумата по продажбата е 11 милиона и 300 хиляди, като в тази сума влизат и дълговете на клуба. Борисов твърди, че покрива тези дългове, но дали е така, никой не знае. Тези хора работят така все едно събират боклука в Перник през 1995 година", коментира Александър Томов на пресконференция в пресклуба на БТА.

Според Томов собствениците на "Титан" нямат право да се оплакват, тъй като те са се съгласили да купят "ЦСКА" със съответните задължения на клуба.

"Както един приятел казва - Кьорав карти не играе. Когато Митал купи "ЦСКА" от Васил Божков, клубът също имаше много задължения, които покривахме. Когато Борисов постигне моите успехи в "ЦСКА" - 61 победи от 70 мача и шампионска титла с 16 точки преднина, тогава мога да го поздравя.", продължи Томов.

Бившият вицепремиер отново се похвали, че извадил парите в "ЦСКА" на светло, заради което е понесъл много негативи.

"Аз съм първият, който започна да плащи данъци на реалните заплати. Преди това имаше треньори, които се разписваха срещу 500 лева, а взимаха по 20 000. Опитах за 2 години да внеса цивилизованост във футбола ни, но понесох тежки загуби.", каза още Томов. Александър Томов разкри интересни подробности за мотивите на индийския милиардер Прамод Митал да закупи клуба и впоследствие да се откаже от него. Според Томов, Митал си тръгнал обиден от България заради неизпълнено обещание от страна на държавата да му даде базите на "ЦСКА" на концесия.

"Митал нямаше интереси във футбола, но се ангажира с "ЦСКА" след писмо на председателя на ДАМС Весела Лечева, с което тя го увери, че ако инвестира в клуба, държавата ще му даде на концесия базите, които клубът ползва. Дори имаше банкова гаранция за модернизацията на тези бази. След това обаче базите така и не бяха дадени на концесия и Митал си тръгна. Тези милиони, които сега се дават за новата зала на Четвърти километър, са взети от бюджета на страната, а тези пари можеше да дойдат от частен инвеститор.", заяви Александър Томов.

Политикът разкри още, че по негови изчисления за годишната издръжка на "ЦСКА" са нужни минимум 6 милиона евро. Той още веднъж потвърди, че е получавал заплахи и заради това е бил принуден да се раздели с "ЦСКА".

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна