Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ прави обиколка на заменени имоти по Черноморието

Къде са замените на гори, одобрени от правителството на Сергей Станишев по Черноморието, сменено ли е тяхното предназначение и какви са параметрите по сделките -  това ще покажат днес от парламентарната група на ГЕРБ. Те са подготвили обиколка на придобилите публичност имоти по цялото крайбрежие.

Преди седмица депутатът от ГЕРБ Емил Димитров показа на място, че неговият терен край Етрополе, придобит именно чрез замяна, не е с променен статут. Той обеща да посочи как са заменяни гори при управлението на БСП и ще се включи в обиколката.

По нареждане на премиера Борисов се обикалят абсолютно всички замени, които са направени по черноморието, а списъкът е предоставен за цяла България. Просто за два дни няма физическа възможност да бъдат обиколени. Много точно са описани – на кои е сменено предназначението и на кои не. Де юре няма нарушения. Друг е въпросът дали е целесъобразно? Но, когато вече е променен статутът и парцелът е изключен от горския фонд, той тогава става строителен терен. Тогава стойността става съвсем друга на земята, каза Димитров.

По публикацията работи: Ваня Вълкова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна