Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а на места са мокри и хлъзгави. По високите и усойни места има частично заснежени и заледени участъци, които се почистват и обработват. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Дъжд вали в района на Ловеч, прохода Петрохан. На АМ „Тракия” и „Хемус” пътните настилки са предимно сухи.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишки и Арабаконак. Временно затворен поради наводняване е пътят Арковна-Партизани и Сливовик-Метковец.

Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и Дюлински, както и по пътя Батак-Доспат и Белово-Юндола. До края на март е в сила забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Кюстендил-Дупница и Крушовене-Гиген-Гулянци-Черковица.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна