Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предишното правителство е похарчило предизборно 4,5 млн. лв. за безплатно поливане

Предишното правителство е похарчило предизборно 4,5 милиона лева за безплатно поливане на земеделски площи в цялата страна. Това обяви в Първомай министърът на земеделието Мирослав Найденов. По думите му отговорността е лично на бившия земеделски министър Валери Цветанов, довел с действията си до фалит дружеството "Напоителни системи", което отделно е платило ДДС върху безплатното поливане.

Дадена е цялата преписка, това е подписано, еднолично е решено от бившия министър на земеделието Валери Цветанов. Доколкото знам, има предварително разследване по случая и е възможно да има, не мога все пак от името на прокуратурата..., но мисля, че е възможно в скоро време на има повдигнато обвинение. Отделно „Напоителни системи” имат да получават почти същата или малко по-голяма сума от „Кремиковци”, където също няма да я получат скоро, така че те са на минус с над 10 милиона само заради тези действия на предходното ръководство., посочи министър Найденов.

Необезпечените договори в системата на аграрното министерство са за около 90 милиона лева, съобщи още Мирослав Найденов. Той уточни, че директорът на финансовата дирекция във ведомството е напуснал по здравословни причини, ден преди да бъде извикан на срещата с премиера, а не защото е бил принуден, каквито информации се появиха вчера в медиите.

По публикацията работи: Мая Младенова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна