Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-късно утре българските журналисти, задържани в Израел, ще се приберат в София

Най-късно утре българският телевизионен екип, който беше задържан в Израел, ще се прибере в София. Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов. Репортерът Светослав Иванов и операторът Валентин Василев от Би Ти Ви бяха на един от корабите, част от международната флотилия за Ивицата Газа.

Двамата български граждани са добре и с тях са установени вече контакти от страна на консулските ни представители в Тел Авив. Специално за БНР от Загреб външният ни министър Николай Младенов каза следното:

Тази сутрин нашият консул в Израел е разговарял с тях по телефона. Добре са и двамата. Те се намират в лагер за депортиране на летището в Израел и очакваме най-късно утре да се приберат в България, защото още има уточняване за полетите, с които ще пътуват и т.н. Но това, което е важно, е, че са добре.

Президентът Георги Първанов определи като бърза и прецизна позицията на Външно министерство по операцията на израелските военни сили срещу флотилията с хуманитарни помощи за ивицата Газа. Първанов каза, че подкрепя изразената от Външно позиция и тя се вписва в тази на Европейския съюз.
По публикацията работиха: Николай Кръстев - пратеник на БНР в Хърватия, Мира Стефанова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени